6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Ruladă de carne

Ingrediente: muşchi de porc (viţel, piept de curcan sau de pui), legume fierte: fasole verde, morcov, cabanos sau cârnaţi, brânză topită, murături (castraveţi şi gogoşari în oţet), muştar, ou, condimente, aluat de foietaj.
Mod de preparare:
Se taie muşchiul de viţel sau de porc cu un cuţit ascuţit, astfel încât să obţinem o bucată de carne dreptunghiulară. Se bate carnea ca pentru şniţel. Se condimentează şi se dă puţin deoparte. Resturile de carne rămase după tăierea marginilor foii dreptunghiulare se amestecă bine cu un ou, o felie de pâine înmuiată în lapte, sare şi condimente, un căţel de usturoi, verdeaţă tocată. Se fierbe fasolea şi morcovul, apoi se taie bucăţi, respectiv bastonaşe. Foaia de carne se unge cu muştar, se aşază un pat din compoziţia de carne tocată, apoi legumele, iar în mijloc o bucată de cabanos sau de cârnăcior semiafumat.
Se rulează foaia de carne, se leagă cu aţă şi, pentru mai multă siguranţă, se împachetează în folie de aluminiu.
Se aşază într-o tavă cu apă (până la jumătate), se dă la cuptor cam o oră şi jumătate. Dacă este necesar, se completează cu apă în tavă. Se lasă să se răcească în folie. După ce se răceşte, se împachetează în foaie de foietaj, se unge cu o lingură de smântână, apoi se dă la cuptor (preîncălzit) până se rumeneşte frumos aluatul.
La rulada cu carne de curcan sau pui se procedează exact în acelaşi mod ca pentru cea de porc sau vită, dar la umplutură se pune brânză topită, morcov fiert, castraveţi şi gogoşar în oţet.
Timp de preparare: 3 ore
Dificultate: Medie
Menţiuni: După ce se răceşte foarte bine, se taie felii şi se aşază pe un platou acoperit cu verdeaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS