16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNormalitatea pe podium

Normalitatea pe podium

Designerii par să fi redescoperit reţeta succesului: normalitatea. Este cazul casei de modă Prada, care vede în farmecul discret al banalităţii maximul eleganţei.
Mai nou, designerii de la Prada şi-au propus să readucă în atenţie garderoba clasică şi au repropus o versiune modernă a acelor articole de îmbrăcăminte atât de comune, încât practic trec neobservate. Provocarea este uriaşă, mai ales că a fi normali şi în acelaşi timp la modă este o misiune extrem de dificilă. Însă, la Prada, normalitatea este marcată de tonuri excentrice, care fac diferenţa. Mai mult chiar, celebra casă de modă italiană propune o serie de modele masculine, care sunt disponibile şi în versiune feminină. „De câte ori oare doamnele nu şi-au dorit anumite articole vestimentare destinate bărbaţilor? Le-am îndeplinit dorinţa“, au comentat reprezentanţii casei de modă. „Când lucram la haine pentru bărbaţi, mă gândeam că există anumite modele care s-ar potrivi şi femeilor. Asta am arătat şi în show-ul meu“, a declarat Miuccia Prada.

În sfârşit, normali

Domnul „Normalitate“ sau „Mister Normality“, cum îl numesc specialiştii, poartă cămăşi albastre fără cravată, pe sub minipulovere cu guler rotund, alege jachete scurte şi strâmte albastre sau beige din material stretch, cu mânecile foarte lungi. Pantalonii sunt din stofă, au talie joasă şi sunt strâmţi pe coapse. Toate aceste ingrediente contribuie la crearea unei imagini ce aminteşte de anii ’70. Printre pisele de bază ale colecţiei se numără pardesiele şi blazerele din postav, cu croieli drepte şi seducătoare, dar şi deja clasicul cardigan, în versiune tricotată. În ceea ce priveşte culorile, designerii au mers foarte mult pe nuanţe de maro, cu pete de culoare: roz, verde şi galben. Genţile Prada au fost cele care au dat o notă aparte întregii prezentări. Intenţia Miucciei Prada este de a reinventa articolele vestimentare tradiţionale şi de a le conferi o nouă aură. Este şi cazul legendarului kilt scoţian de culoare neagră, care, în varianta Prada, combinat cu ciorapi cu perle şi strasuri, capătă o cu totul altă dimensiune. În opinia designerului italian, kiltul va deveni un simbol al tinerilor rebeli, putând fi folosit ca un accesoriu tocmai bun de purtat peste pantaloni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS