Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Şarpe de 17 metri
În ciuda faptului că omul a ajuns să exploreze spaţiul şi planetele din sistemul solar în căutarea unor urme de viaţă, el nu îşi cunoaşte bine nici propria lume. Câţiva muncitori chinezi, care făceau săpături în Guping, un orăşel din provincia Jiangxi, au deranjat fără să vrea cu excavatorul lor cuibul a doi şerpi boa uriaşi. Unul dintre şerpi a reuşit să scape, speriindu-i pe muncitori, în timp ce cel de-al doilea era rănit şi sângera. Unul dintre bărbaţii care lucrau în pădure a fost însă atât de şocat încât nu s-a putut mişca. El a scăpat cu viaţă, dar după câteva zile a făcut atac de cord şi a murit. La câteva zile, când au revenit în pădure, muncitorii au descoperit că şarpele rănit murise, iar celălalt dispăruse. Şarpele mort măsura aproximativ 17 metri şi cântărea aproape 300 kg. În ciuda imaginilor şi a nenumăratelor mărturii, autorităţile au decis că această poveste este o farsă. Potrivit oficialităţilor, această specie uriaşă de şerpi a dispărut încă din 1938, ca atare nimeni nu ar fi putut vedea două exemplare din această specie.

Bancnote în flăcări
Un schior german a reuşit să scape cu viaţă datorită unei bancnote de 20 de euro, căreia i-a dat foc. Dominik Podolsky, de 22 de ani, din München, aflat la schi în Alpii austrieci, a decis să coboare cu telescaunul. Din nefericire însă, el a rămas blocat la zece metri deasupra solului, timp de şase ore, pe un ger de -18 grade Celsius. Dându-şi seama că a uitat mobilul acasă, bărbatul a început să strige, însă nimeni nu l-a auzit. Odată cu lăsarea serii, temperatura a început să scadă. Pentru a se încălzi şi pentru a atrage atenţia administratorilor, Podolsky a început să dea foc cu o brichetă şerveţelelor de hârtie pe care le avea prin buzunar, apoi bonurilor şi cărţilor de vizită şi în fine la cei 120 de euro pe care îi mai avea în portofel. În ciuda tehnicilor de supravieţuire învăţate în timpul serviciului militar, tânărul simţea că intră în şoc hipotermic. Salvarea a venit de la flăcările ultimei bancnote de 20 de euro, care au atras atenţia unei echipe de curăţenie, care întreţinea instalaţia. Podolsky a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri, el fiind externat câteva ore mai târziu.
„M-am gândit să sar, însă probabil mi-aş fi rupt picioarele“, a povestit tânărul. Germanul se gândeşte serios să dea în judecată compania care administrează pista. Un purtător de cuvânt al companiei a ţinut să precizeze că telescaunul nu poate fi folosit la coborâre, iar tânărul a ignorat indicatoarele care interzic accesul.  

Şase premii Bafta pentru „The Hurt Locker“
Filmul american „The Hurt Locker“ a fost marele câştigător, duminică, la gala premiilor Bafta, echivalentul britanic al premiilor Oscar, învingând categoric marele favorit „Avatar“. Pelicula regizoarei americane Kathryn Bigelow a fost distinsă cu şase premii, între care şi trofeul celui mai bun film, iar „Avatar“-ul lui James Cameron s-a mulţumit doar cu două. Kathryn Bigelow, fosta soţie a lui Cameron, a devenit astfel prima femeie laureată cu un premiu Bafta pentru regie. Printre altele, „The Hurt Locker“ a primit şi trofeul pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cea mai bună imagine, cel mai bun montaj şi cel mai bun sunet. Rivalul „Avatar“ s-a mulţumit cu premiile pentru cea mai bună scenografie şi cele mai bune efecte vizuale. Trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol principal i-a revenit lui Colin Firth, pentru rolul unui profesor homosexual din filmul „A Single Man“. Colin Firth a mulţumit printr-un discurs care a destins spectatorii. În ceea ce le priveşte pe doamne, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal i-a revenit lui Carey Mulligan, pentru rolul din „An Education“. Premiul Orange, decernat prin votul publicului, a fost cucerit de vedeta din „Twilight“, Kristen Stewart.
Ştiri furnizate de agenţia Click News

Exit mobile version