15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinStrălucire cu produse naturiste

Strălucire cu produse naturiste

Produsele naturale pentru întreţinerea frumuseţii, preparate în casă, le-au ajutat de multe ori pe doamnele şi domnişoarele vremurilor trecute să strălucească. Şi astăzi puteţi încerca trucurile lor, picurând puţină răbdare şi plăcere.

O piele sănătoasă care să strălucească, un ten impecabil pot deveni realitate apelând nu numai la produsele cosmetice de pe piaţă, ci chiar la cele preparate de dumneavoastră acasă.
O baie relaxantă face minuni. Dar pentru a obţine acest efect nu este neapărată nevoie de sarea de baie. Dacă vărsaţi în apa din cadă un litru de infuzie de muşeţel, baia dumneavoastră va deveni relaxantă.
Şi dacă după o noapte grea vă treziţi cu ochii umflaţi, nu trebuie neapărat să alegeţi din geanta cu cosmetice soluţia anticearcăn.
Conservaţi în frigider pungile de ceai folosite, de preferinţă cele prevăzute cu un fir de aţă, şi aplicaţi-le peste pleoape vreme de cinci minute. Ele nu numai că vă vor dezumfla ochii, ci vă vor şi linişti.
Şi crema pentru mâini poate fi înlocuită uneori cu alte produse preparate în casă. Astfel, pentru a vă înmuia pielea mâinilor, uscată şi zbârcită ca urmare a folosirii frecvente a detergenţilor, puteţi amesteca 50 g de brânză de vaci cu 50 g de făină albă, peste care să adăugaţi 10 picături de lămâie. Prin masarea mâinilor cu acest amestec timp de cinci minute şi după clătirea cu apă călduţă, ele vor recăpăta un aspect plăcut atingerii.
Dacă, în schimb, mâinile dumneavoastră au căpătat o roşeaţă, le puteţi reda nuanţa albă, dacă, după ce aţi fiert un cartof fără coajă şi l-aţi zdrobit, îl amestecaţi cu o linguriţă de untdelemn de măsline şi îl întindeţi pe mâini. După 20 de minute cât va acţiona va trebui să vă clătiţi cu apă călduţă.
De asemenea, şi apa în care aţi fiert fasolea albă uscată e la fel de eficientă. Tot ce trebuie să faceţi este să vă ţineţi mâinile înmuiate în ea 10-15 minute.

Măşti naturiste

Dacă vă număraţi printre doamnele sau domnişoarele care se confruntă cu probleme legate de tenul gras, puteţi recurge la un truc vechi al bunicii. Băgaţi un morcov proaspăt în mixer şi întindeţi-vă sucul obţinut pe obraz. După 20 de minute, îl veţi putea clăti cu apă minerală, iar efectul va fi miraculos.
Pentru o epidermă deshidratată puteţi curăţa un măr şi să-l daţi pe răzătoarea cea mică. Amestecat cu o linguriţă de frişcă, va fi o mască excelentă pentru gâtul şi faţa dumneavoastră. După jumătate de oră, el se va înlătura cu apă minerală sau cu o infuzie de petale de trandafir.

Micul salon de acasă

Dacă aveţi nevoie de un peeling, puteţi încerca acasă următoarea mască: zdrobiţi un cartof fără coajă, fiert în puţină apă, până ce devine un piure moale. Adăugaţi sucul strecurat al unei roşii proaspete şi aplicaţi pasta pe gât şi pe obraz, având însă grijă să evitaţi zona ochilor. Lăsaţi să se usuce, apoi scoateţi-o desprinzând-o de pe faţă cu vârful degetelor. Clătiţi-vă apoi cu apă călduţă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS