16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Iglu în grădină
După ce a rămas fără serviciu în urmă cu un an din cauza crizei financiare, americanul Jimmy Grey a decis să nu stea cu mâinile în sân şi să îşi ocupe timpul cu ceva. Potrivit Tiscali.it, Grey, unul dintre miile de şomeri, a decis să îşi umple timpul construind ceva original şi care nu necesită prea multe investiţii. Profitând de zăpezile abundente care au lovit Statele Unite, bărbatul din Aquilla, un orăşel din apropiere de Cleveland (Ohio), a început să construiască un iglu în curtea casei sale. Deşi a înfruntat oarecare dificultăţi, tânărul de 25 de ani a reuşit să ducă la bun sfârşit construcţia, care măsoară 183 de centimetri şi are patru camere destul de spaţioase. În plus, ineditul iglu a fost dotat aşa cum se cuvine, Grey gândindu-se chiar şi la televizor. El a transformat una dintre camere într-o adevărată sală de distracţii, cu ecran uriaş şi sistem home cinema. Săptămânal, tânărul şi prietenii lui se întâlnesc pentru a viziona partidele de fotbal american şi au de gând să păstreze această tradiţie până când soarele va topi „clădirea“.

Scrisorile de amor ale lui John F. Kennedy, scoase la licitaţie
Scrisorile de dragoste scrise de fostul preşedinte american John F. Kennedy către o iubită din tinereţe vor fi scoase la licitaţie în Statele Unite. Pe vremea când era senator şi nu se căsătorise cu Jacqueline Bouvier, Kennedy a trăit o relaţie pasională cu o suedeză, legătura lor continuând şi după mariajul lui JFK. Această relaţie dintre preşedinte şi Gunilla von Post este demonstrată printr-o serie de scrisori şi telegrame, care au fost acum scoase la licitaţie. Cei doi amorezi s-au cunoscut pe Riviera franceză în vara anului 1953, când el avea 36 de ani şi ea – 21 de ani. Într-una dintre scrisorile trimise de JFK după ce s-a căsătorit, fostul preşedinte american îi scria lui Von Post, spunându-i: „S-ar putea să iau o barcă şi să navighez în Marea Mediterană timp de două săptămâni, cu tine în loc de echipaj“. Planurile romantice însă s-au năruit, după ce Kennedy a căzut şi s-a ales cu o rană serioasă la spate. În noiembrie 1954, JFK îi scria iubitei sale dintr-un spital din Manhattan.
„Şi după două luni, sunt tot în spital. Am fost teribil de dezamăgit că, în ultimul moment, nu am mai fost capabil să vin în Europa, în special când ştiam că vei fi la Paris şi ne-ar fi putut fi atât de bine împreună“, a scris JFK, promiţând că se vor întâlni cu siguranţă. În aceeaşi scrisoare, JKF o întreabă pe Von Post dacă există vreo şansă să vină în SUA. Cei doi au reuşit să se întâlnească un an mai târziu, într-un vechi castel din Suedia. „L-am împrumutat pentru o săptămână, o săptămână minunată pe care nimeni nu mi-o poate lua“, a mărturisit Von Post. Preţul de începere a licitaţiei este de 25.000 de dolari.

Fantoma din fotografie
Fantoma unei femei la fereastră a apărut în fotografia unui castel abandonat din Abergele, o localitate din nordul Ţării Galilor, informează Tgcom.it.  Misterioasa apariţie a fost descoperită de Kevin Horkin, care a realizat fotografia în urmă cu ceva timp, însă şi-a dat seama doar recent de acest „detaliu“ ciudat.
„Am simţit o prezenţă ciudată în acest loc. Era o zi friguroasă, însă în apropierea castelului mi se părea că este foarte cald“, povesteşte bărbatul. Printre diferitele ipoteze legate de identitatea femeii, cea mai vehiculată este cea confom căreia ar fi vorba de Winifred, contesa de Dundonald, care trăia în secolul XIX în acest castel, cunoscut drept unul dintre cele mai „bântuite“ locuri din Marea Britanie. Contesa a moştenit castelul în 1894 şi a trăit aici până la moartea sa, 30 de ani mai târziu. Alte voci susţin că este vorba de o servitoare care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de pe cal. Castelul, abandonat încă din 1985, nu permite însă o verificare mai atentă, din cauza stării deplorabile în care se află. Potrivit reprezentanţilor „North Wales Paranormal Research Group“, aceasta nu este prima apariţie stranie în castelul Gwrych, ci doar ultima dintr-o lungă serie, care pare destinată să continue mult timp.
Ştiri furnizate de agenţia Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU