22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTort de post cu ananas

Tort de post cu ananas

Ingrediente: 1 cană de suc de portocale sau de ananas, 1 cană de ulei, 1 cană de zahăr, 1 lingură de cacao, 3 căni de făină, 4 linguri de gem de caise, esenţă de vanilie, esenţă de rom, coajă rasă de lămâie, portocală, 2 budinci de vanilie, 3 plicuri de gelatină (7 g plicul), 600 ml suc de ananas, o cutie de 500 g de compot de ananas.
Mod de preparare:
Se amestecă foarte bine uleiul cu zahărul, cacaua, făina, coaja rasă de lămâie şi portocală, gemul, într-un castron, după care se răstoarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie. Se dă la cuptor până când se coace. Se încearcă apoi cu o scobitoare. Se lasă la răcit, se scoate din formă, se spală forma şi se pune folie de plastic în ea.
Blatul se taie în două şi se împarte în două tăvi rotunde. Se pun fructele din conservă peste blatul pregătit din timp în tavă şi din sucul rămas în conservă se face un sirop (suc + 2 linguri zahăr+ esenţă de rom) care se toarnă peste fructe şi blat (nu mult, că se va înmuia prea tare).
Între timp se pune la fiert sucul de ananas cu budincile şi gelatina până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi, când este călduţ, se toarnă peste blat. Se dă la rece câteva ore până gelatina se întăreşte, se decorează cu frişcă vegetală sau doar cu fructe, după dorinţă.
Timp de preparare: o oră
Dificultate: redusă
Menţiuni: se poate înlocui gemul de caise cu orice tip de gem care vă place.

(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS