8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSufleu de ciocolată

Sufleu de ciocolată

Ingrediente: unt topit (pentru uns vasele), 1 lingură de zahăr tos (cu granule cât mai fine), 90 g de ciocolată neagră, 75 ml de frişcă groasă, 2 ouă, 20 ml de coniac, 1 albuş de ou, zahăr pudră pentru ornat.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 220°C. Ungeţi cu unt două recipiente speciale pentru sufleu (cu capacitatea de 330 ml), apoi tapetaţi-le cu puţin zahăr. Puneţi-le la rece timp de 15 minute. Între timp, puneţi ciocolata şi frişca într-o cratiţă, la foc încet, amestecând încontinuu, până când compoziţia se omogenizează şi devine moale. Daţi cratiţa de pe foc. Adăugaţi gălbenuşurile de la cele două ouă şi coniacul, apoi acoperiţi cratiţa şi lăsaţi-o deoparte timp de două ore. Bateţi toate cele trei albuşuri spumă, apoi adăugaţi o jumătate de linguriţă de zahăr şi bateţi din nou compoziţia, până când se întăreşte. În cazul în care ciocolata s-a răcit, încălziţi-o puţin. Adăugaţi în primă fază o lingură din spuma de albuşuri, apoi încorporaţi toată spuma. Umpleţi vasele cu această compoziţie şi daţi sufleul la cuptor. Pudraţi cu zahăr pudră şi serviţi imediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS