10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi practice pentru gestionarea finanţelor

Sfaturi practice pentru gestionarea finanţelor

Reuşiţi să vă controlaţi situaţia financiară sau banii (şi datoriile) vă controlează pe dumneavoastră? Bugetul personal poate să nu fie principalul punct de interes al femeilor, însă este unul dintre secretele unei vieţi fericite şi împlinite.

Se spune din bătrâni că banii nu aduc fericirea. Omul modern a completat zicala: „Banii nu aduc fericirea, dar o întreţin“. Probabil că adevărul este undeva la mijloc, dar oricare ar fi acesta, ideea este că o veţi duce mai bine din punct de vedere financiar din momentul în care veţi începe să planificaţi inteligent finanţele. Începând această activitate cât mai devreme în viaţă, vă puteţi asigura o maturitate lipsită de griji şi, de ce nu, o bătrâneţe confortabilă. Acest lucru este cu atât mai important pentru femei, întrucât, în general, trăiesc mai mult decât bărbaţii, au mai multe nevoi decât aceştia şi activează mai puţin în câmpul muncii. Aceste realităţi de natură financiară generează o şi mai mare necesitate pentru femei de a face economii la vârste fragede, de a pune bani deoparte pe măsură ce îi câştigă şi de a planifica atent perioadele în care este posibil să rămână temporar fără venituri solide.

Sfaturi financiare pentru femeile de 20 de ani

Primul sfat ar fi acela de a vă stabili anumite obiective financiare. Pentru a reuşi să elaboraţi un plan financiar eficient, cel mai important lucru este să identificaţi ce doriţi, când doriţi acest lucru şi ce eforturi sau măsuri trebuie luate pentru a îl obţine.
Apoi, este important să respectaţi un anumit buget. Acesta nu trebuie stabilit în aşa fel încât să presupună sacrificii uriaşe, însă este, într-adevăr, elementul-cheie al oricărui plan financiar. Începeţi prin a vă nota venitul lunar, să monitorizaţi şi să totalizaţi cheltuielile obişnuite, fără a uita însă de obligaţiile de plată care survin în acest interval (credite la bănci, facturi la utilităţi etc.). Scadeţi valoarea cheltuielilor din venitul lunar şi, pe cât posibil, alocaţi pentru economii suma care vă rămâne. În plus, vârsta de 20 de ani este ideală pentru încheierea unei poliţe de pensie facultativă, întrucât roadele acestei investiţii le veţi culege după 15-20 de ani, adică exact când veţi avea mai mare nevoie.

Cum îşi pot gestiona finanţele femeile de 30 de ani

Odată ajunsă la vârsta de 30 de ani, ar fi bine să vă gândiţi la constituirea unui „fond de rezervă pentru cazuri de urgenţe“. Puneţi deoparte suficient de mulţi bani încât să acopere cheltuielile aferente unei perioade de trei până la şase luni, pentru cazurile de indisponibilitate financiară temporară (de exemplu, în cazul unei intervenţii chirurgicale, şomaj sau orice alt eveniment neprevăzut).
Tot acum puteţi apela la sfaturile unui profesionist într-ale finanţelor, fie că este vorba de un consilier financiar, un contabil sau un avocat. Împreună cu acesta, revizuiţi periodic planul financiar stabilit. Aveţi însă grijă să includeţi aici şi cheltuielile care ar apărea în cazul naşterii unui copil, în cazul căsătoriei sau divorţului, întrucât astfel de evenimente ar putea avea un impact semnificativ asupra planurilor dumneavoastră.

Economiile doamnelor de 40 de ani

În primul rând, aveţi în vedere faptul că vârsta de 40 de ani este momentul oportun de a vă asigura. Concentraţi-vă pe semnarea de poliţe de asigurare pentru cât mai multe aspecte ale vieţii: asigurare de sănătate, de viaţă, asigurare în caz de incapacitate de muncă (permanentă ori temporară) sau asigurare imobiliară pe termen lung (care să includă în special casa şi maşina). Informaţi-vă cu privire la opţiunile de asigurare şi stabiliţi felul acesteia şi suma pe care puteţi să o alocaţi, în aşa fel încât să acopere eventualele cheltuieli aferente dumneavoastră şi familiei.
Gândiţi-vă la moştenirea pe care o lăsaţi. Nu trebuie să gândiţi negativ, ci doar să fiţi realistă. Chiar dacă nu aveţi copii, dar consideraţi că bunurile dumneavoastră sunt valoroase, redactaţi-vă un testament şi stabiliţi împuterniciri pentru cazurile în care veţi ajunge în incapacitatea de a lua decizii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU