10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncăruri reuşite şi gustoase

Mâncăruri reuşite şi gustoase

– Când fierbeţi cartofii pentru piure, puteţi adăuga 1-2 foi dafin şi un căţel de usturoi sau frunze de ţelină şi veţi obţine un gust deosebit.
– În salata de vinete (fără maioneză), dacă adăugaţi una-două linguri cu smântână la sfârşit, îi daţi o culoare frumoasă şi un gust excelent.
– Ţelina rămâne proaspătă mai mult timp dacă este învelită în folie de aluminiu şi pusă în frigider.
– Înainte de a face popcorn, ţineţi boabele în congelator şi preparaţi-le când sunt încă îngheţate.
– Înainte să fierbeţi orezul, adăugaţi în apă câteva picături de suc de lămâie. Astfel, orezul va ieşi mai alb şi mai aspectuos.
– Când preparaţi o salată, puneţi sarea înaintea uleiului, căci aceasta nu se dizolvă în ulei
– Când preparaţi spanac sau alte legume cu frunze verzi, adăugaţi în apă puţin zahăr. Astfel, legumele îşi păstrează culoarea.
– Pentru a face ochiuri în apă, adăugaţi în momentul clocotirii o linguriţă de oţet pentru ca albuşul să se coaguleze în jurul gălbenuşului.
– Pentru o formă frumoasă a glazurei pe tort, crema trebuie pusă după ce aţi însiropat şi presărat pe blat puţin amidon.
– În crema de vanilie e bine să puneţi un vârf de cuţit de sare pentru a o parfuma.
– Dacă alegeţi să faceţi pastă din usturoi pentru friptură şi vreţi să diminuaţi puţin gustul iute al acestuia, adăugaţi ori sos de roşii/smântână sau maioneză, oricare dintre aceste produse vor potoli focul din pastă şi îi vor oferi un gust aromatic.
– Peştele se dezgheaţă cel mai bine în lapte. Acesta preia gustul de la congelare şi-i dă peştelui o aromă proaspătă.
– Sarmalele fierte în vin sunt nemaipomenite. Un pic de suc sau pastă de roşii, iar în loc de apă, vin şi vă veţi bucura familia cu cele mai bune sarmale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS