12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Prăjitură Mocca

Ingrediente: 150 g făină, 165 g zahăr pudră, 150 g unt topit, 3 ouă întregi, 3 linguriţe cafea instant, 1 linguriţă praf de copt, 1 lingură cacao, 1 lingură apă.
Sirop: 165 g zahăr, 180 ml apă, 3 linguriţe cafea instant.
Pentru ornat: frişcă bătută.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc moderat. Se pregăteşte o tavă rotundă, adâncă, cu diametrul de 20 cm. Se dizolvă cafeaua în apă şi se bate cu ouăle până devin o cremă consistentă. Adăugaţi gradat zahărul şi mixaţi de fiecare dată până ce zahărul se dizolvă.
Separat, se cern cacaua şi făina împreună cu praful de copt, combinându-le. Adăugaţi amestecul la crema de ouă, inclusiv untul topit şi răcit şi cafeaua dizolvată. Toată compoziţia se omogenizează bine.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt, unsă cu puţin unt, inclusiv pereţii laterali. Se bagă prăjitura în cuptorul încins, la foc moderat, pentru aproximativ 30-40 de minute sau până este coaptă. Se încearcă aluatul cu o scobitoare. Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcească timp de cinci minute.
Între timp se face siropul. Se pun pe foc mic, într-un vas pe care îl rotiţi, ingredientele, până ce zahărul s-a topit, fără să lăsaţi să fiarbă. Abia apoi lăsaţi siropul să dea câteva clocote, trei-cinci minute, şi îl luaţi de pe foc.
Păstraţi un sfert din siropul pregătit, iar restul, aşa cald, îl turnaţi peste prăjitura răcorită în cele cinci minute. Lăsaţi-o în tavă să se răcească şi să absoarbă tot siropul. Se răstoarnă prăjitura pe un grătar.
Timp de preparare: o oră.
Dificultate: redusă.
Menţiuni: se serveşte feliată, stropită cu siropul păstrat, iar deasupra se ornează cu frişcă.

(www.reteteculinare.ro)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS