6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Se închide singurul muzeu din lume dedicat lui John Lennon
Singurul muzeu din lume dedicat răposatului John Lennon este la un pas de închidere, informează portalul belgian rtbf.be. „John Lennon Museum“ a fost inaugurat pe 9 octombrie 2000, în Japonia, pentru a marca a 60-a aniversare a zilei de naştere a celebrului membru al formaţiei The Beatles. Este singurul muzeu dedicat lui John Lennon, care a primit aprobarea văduvei artistului şi care prezintă publicului un număr impresionant de obiecte care i-au aparţinut acestuia, printre care chitare, costume de scenă, fotografii şi perechi de ochelari. Acum, muzeul riscă să se închidă pentru că autorizaţia de funcţionare a instituţiei va expira în luna octombrie a acestui an. Pe de altă parte, nici nu s-a bucurat de succesul scontat, aşa că proprietarii vor să renunţe la afacere, considerată prea puţin rentabilă.

Arestat pentru că a mângâiat un câine poliţist
Un australian a fost arestat după ce a încercat să îi arate afecţiune unui câine poliţist, informează site-ul zigonet.com. Bărbatul, de 25 de ani, se afla în barul unui hotel şi a văzut un poliţist intrând însoţit de „colegul“ său patruped, pe nume Bodie. Tânărul a început să mângâie animalul şi a încercat chiar să îi dea un pupic, refuzând să înceteze cu gesturile de tandreţe, în ciuda solicitărilor repetate venite din partea poliţistului. Situaţia s-a încins, iar omul legii s-a văzut obligat să folosească un spray cu piper pentru a-l calma pe tânărul devenit agresiv. „Câinii poliţişti sunt consideraţi membri cu drepturi depline ai forţelor de ordine, iar măsurile de siguranţă se aplică şi în cazul patrupedelor“, a explicat şeful secţiei de poliţie locală. Tânărul iubitor de animale a fost acuzat de ultraj asupra unui poliţist aflat în exerciţiul funcţiunii şi refuz de a se supune somaţiilor.

Sandra Bullock, convinsă că nu va câştiga Premiul Oscar
Sandra Bullock, nominalizată la Premiul Oscar pentru rolul din pelicula „The Blind Side“, este sigură că nu va pleca acasă cu preţioasa statuetă aurită, informează site-ul starpulse.com. Actriţa, care se va „bate“ pentru premiu cu veteranele Meryl Streep şi Helen Mirren, dar şi cu noile talente Carey Mulligan şi Gabourey Sidibe, spune că până acum a ghicit de fiecare dată câştigătorul şi ştie şi acum – nu este ea. „În nici un caz nu voi câştiga eu Premiul Oscar. Am un fler special şi în nouă cazuri din zece am dreptate. Deja ştiu cine va fi laureata, dar încă nu vă spun“, a declarat Sandra Bullock într-un interviu acordat site-ului People.com. „Eu cred că, în general, nominalizaţilor la acest premiu nu le pasă prea mult cine câştigă. Nominalizarea în sine este suficient de importantă şi vă spun sincer că mă voi bucura pentru câştigătoare, oricare ar fi ea“, a mai spus actriţa.

Jonathan Rhys Meyers crede că dragostea e oarbă
Jonathan Rhys Meyers crede că dragostea este, într-adevăr, oarbă, după cum se spune din bătrâni. Actorul, pe care îl cunoaştem din rolul jucat în serialul „Dinastia Tudorilor“, este de părere că e foarte uşor să te îndrăgosteşti de cineva fără să ştii prea multe despre persoana respectivă. „Am stat şi m-am gândit mult la asta şi am ajuns la concluzia că dragostea chiar este oarbă, pentru că atunci când se întâmplă, te îndrăgosteşti nebuneşte fără să ştii prea multe despre omul respectiv. Te îndrăgosteşti în primul rând de o faţetă a personalităţii cuiva, şi abia după aceea ajungi să cunoşti persoana respectivă. Şi atunci o poţi iubi în continuare sau îţi dai seama că nu este chiar ceea ce căutai“, a explicat Jonathan Rhys Meyers.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS