10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi utile pentru prepararea mâncărurilor

Sfaturi utile pentru prepararea mâncărurilor

– Pentru salata de cartofi, adăugaţi oţet în apa în care fierb legumele. Datorită oţetului, cartofii formează o crustă subţire, care îi ajută să îşi păstreze forma.
– Cartofii îşi vor păstra culoarea deschisă la piure dacă în apa în care au fiert se adaugă puţin oţet.
– Dacă vreţi cepe crocante şi care să îşi menţină aroma, tăiaţi-le sau feliaţi-le, după care lăsaţi-le acoperite cu apă, într-un vas. În apă, adăugaţi puţină gheaţă.
– Ceapa tocată nu se mai înnegreşte la prăjit dacă înainte de a o pune în uleiul încins o pudraţi cu făină.
– Daţi roşiile la cuptor timp de aproximativ 5 minute. După această operaţiune, ele vor putea fi decojite cu foarte multă uşurinţă.
– Varza acră dobândeşte o aromă deosebită dacă la gătit se fierbe cu suc de mere sau citronadă.
– Spanacul este o legumă foarte bogată în săruri minerale şi vitamine. Pentru a-i păstra culoarea verde, se fierbe într-un vas descoperit, la foc potrivit.
– Legumele pentru piureuri trebuie fierte ca pentru soteuri. Aceste pireuri trebuie preparate repede, înainte de ora mesei. Dacă nu este posibil, se ţin în baie de apă până ce se servesc. Pentru ca pireul să se poată bate bine, legumele se vor pune într-un vas mai mare.
– Vinetele se lasă la scurs cam o jumătate de oră, se clătesc cu apă rece şi se usucă cu serveţele de hârtie. Abia după aceea sunt gata de preparare.
– Dacă v-a rămas orez de la o garnitură, combinaţi-l cu sos alb şi cu telemea rasă, puneţi-l într-o tavă şi daţi-l la cuptor până prinde o crustă uşor aurie.
– Înainte de a începe să gătiţi, adăugaţi un vârf de cuţit de fulgi de chili pe legumele care urmează să fie rumenite la cuptor ori în sosul pentru paste.
– Adăugaţi jumătate de linguriţă de seminţe de chimen (dulce) când pregătiţi sote de ciuperci sau pui înăbuşit, aromele se vor îmbina de minune!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS