10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Alimentaţia sănătoasă ar putea împiedica femeile să rămână însărcinate

Oamenii de ştiinţă sunt puşi în faţa unei dileme delicate, întrucât studii recente au arătat că este posibil ca alimentaţia sănătoasă să afecteze fertilitatea femeilor. Rezultatele studiilor sunt cel puţin îngrijorătoare, întrucât, potrivit acestora, consumul zilnic de alimente bogate în fibre – baza alimentaţiei sănătoase, potrivit nutriţioniştilor – poate reduce şansele unei femei de a rămâne însărcinată. În urma unei serii de experimente, cercetătorii au constatat că alimente precum pâine integrală sau pastele făcute din făină integrală pot afecta negativ echilibrul hormonal al doamnelor şi domnişoarelor. Prin urmare, cu cât este mai mare cantitatea de astfel de alimente consumată, cu atât sunt mai mici nivelurile de hormoni vitali pentru procesul de reproducere. Concluziile au fost trase de un grup format de oameni de ştiinţă de pe întreg teritoriul Statelor Unite, în urma monitorizării, timp de doi ani, a unui eşantion de 250 de femei cu vârste situate în limitele considerate ideale pentru a rămâne însărcinate. S-a constatat nu doar că nivelul de hormoni a scăzut direct proporţional cu creşterea cantităţii de fibre consumate, ci şi faptul că din cauza acestui regim alimentar fenomenul numit anovulaţie (lipsa ovulaţiei în timpul ciclului menstrual) a fost înregistrat mai des în rândul femeilor monitorizate. Se ştia şi înainte faptul că anovulaţia apare atunci când nivelul de hormoni scade din cauza activităţii fizice intense, a anxietăţii şi a stresului, însă studiul realizat de cercetătorii americani este probabil primul care atrage atenţia asupra pericolelor pe care le poate genera o dietă sănătoasă în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU