14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMâncare de pui cu jambon şi ciuperci

Mâncare de pui cu jambon şi ciuperci

Ingrediente: 1 pui mare, 3-4 linguri de unt, 2 cepe mari, 1 pahar de vin alb sec, câteva felii de jambon afumat (carne afumată), o căpăţână de usturoi, 400 g ciuperci, 2 pahare de smântână, sare, piper, cimbru pisat, 2 ouă.
Mod de preparare: Puiul tăiat bucăţi se rumeneşte în puţin unt. Când sunt gata se scot din tigaie, iar în untul rămas se căleşte puţin ceapa tocată, apoi se stinge cu apă caldă. Bucăţile de pui se pun înapoi în cratiţă, se adaugă sare, piper, puţin praf de cimbru şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic. Se adaugă ciupercile tăiate lamele şi înăbuşite în unt şi se lasă să fiarbă împreună, apoi se toarnă smântâna. Se mai lasă să dea în câteva clocote. Separat, se înăbuşă în unt feliile de jambon. Se adaugă vinul şi usturoiul tăiat felioare sau tocat. Se lasă să fiarbă până se înmoaie bine.
Într-un vas de iena se aşază alternând straturi de bucăţi de pui şi de felii de jambon. Deasupra se toarnă sosul cu ciuperci în care s-a făcut carnea şi sosul care rămâne de la jambon, amestecat cu două gălbenuşuri bătute. Vasul se introduce în cuptorul încins şi se lasă până se leagă sosul.
Se serveşte fierbinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU