10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi mereu la îndemână

Sfaturi mereu la îndemână

– Frişca bătută îşi păstrează consistenţa dacă la preparare, la fiecare jumătate de kilogram de frişcă, adăugaţi o jumătate de linguriţă de gelatină.
– Castraveţii acri vor căpăta un gust deosebit dacă după deschiderea borcanului strecuraţi câteva ciuşoare în apa care îi acoperă.
– Untul care se foloseşte pentru ornarea unui preparat trebuie topit numai pe baie de aburi, altfel îşi schimbă calitatea şi aspectul.
– Cotletele sunt mai gustoase, fragede, zemoase dacă înainte de a le săra şi pipera sunt trecute prin apa în care s-a pus o linguriţă de oţet.
– Zahărul caramelizat se întăreşte mai greu dacă în timpul topirii se adaugă trei-patru picături de oţet.
– Supa sau sosul care a ieşit prea iute se poate repara cu puţin lapte, smântână sau iaurt.
– Cartofii nu dau în fiert dacă în apă se pune puţin lapte sau unt.
– Pulpele de pui devin fragede dacă, înainte de a fi date la cuptor,  sunt ţinute o jumătate de oră în lapte bătut.
– Gogoşile devin pufoase dacă, în loc de lapte, în compoziţie se pune lapte bătut.
– Roşiile nu se ţin în frigider pentru că îşi pierd aroma.
– Carnea de porc capătă un gust deosebit dacă se presară pe ea scorţişoară.
– Dacă vreţi ca friptura de vită să fie picantă, ungeţi bucăţile de carne cu muştar înainte de a le da la cuptor.
– Pentru ca usturoiul să fie uşor de digerat, se lasă să se înmoaie într-un bol cu apă rece.
– Pentru a evita ca vinetele să absoarbă prea mult ulei în timpul prăjirii, se dau înainte prin făină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS