22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată caldă cu pui şi paste

Salată caldă cu pui şi paste

Ingrediente (pentru 4 porţii): 500 g paste (de preferinţă penne), 4 fileuri din piept de pui, 1/4 cană de ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, 1 ardei gras roşu, 6 fire de anghinare marinată, 1/2 cană de roşii semiuscate, 1 ceapă roşie, 1/3 cană de frunze de busuioc, 2 linguri de oţet din vin roşu, 1/4 cană de apă, piper.
Mod de preparare: Fierbeţi pastele într-o cratiţă cu apă sărată, apoi scurgeţi-le. Amestecaţi într-un mojar o lingură de ulei şi usturoiul pisat şi ungeţi fiecare parte a fileurilor cu acest amestec. Curăţaţi ardeiul de seminţe şi tăiaţi-l în patru, apoi coaceţi fiecare bucată pe grătar, la foc iute, timp de 10 minute. Puneţi ardeiul într-o pungă de plastic şi lăsaţi-l 5 minute. Prăjiţi puiul pe grătar la foc mediu, timp de 5 minute sau până când carnea se pătrunde. Puneţi fileurile într-un castron, acoperiţi-le şi lăsaţi-le timp de 5 minute. Tăiaţi în bucăţi egale ardeiul copt şi curăţat de pieliţă şi fileurile de pui. Puneţi-le apoi într-un castron, împreună cu pastele, anghinarea tăiată în patru, roşiile tăiate pe jumătate, ceapa tocată mărunt şi busuiocul. Amestecaţi bine restul de ulei, oţetul, apa şi piper după gust, turnaţi sosul peste pui şi paste şi amestecaţi-le, pentru ca aromele să se îmbine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS