Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Guvernul chinez sare în ajutorul oamenilor singuri
Guvernul chinez a realizat un site de matrimoniale, pentru a veni în ajutorul miilor de funcţionari singuri dornici de a-şi găsi sufletul pereche, chiar şi la locul de muncă. „Eşti singur şi trist?“, se menţionează în site-ul oficial al guvernului www.ywqq.gov.cn, care se autodefineşte drept „cel mai de încredere site de matrimoniale“. În plus, de pe site-ul pe fundal roz, mai aflăm că „utilizatorii sunt persoane de calitate, bine educate şi cu un loc de muncă stabil“. „Toate informaţiile au fost confirmate de sindicate şi înregistrate cu Ministerul pentru Siguranţă Publică, pentru a garanta corectitudinea şi acurateţea“. Din 2005, de când a fost lansat, site-ul a adunat peste 5.000 de funcţionari publici din guvernul central şi cel municipal din Beijing.

Pariu pe propria viaţă
Un britanic a pariat pe propria moarte sau, mai exact, pe evitarea propriului deces şi a câştigat 10.000 de lire sterline. Fericitul supravieţuitor este domnul Jon Matthews, de 59 de ani, din Buckinghamshire. După ce a primit o veste foarte proastă de la medici, care în 2006 îi descoperiseră o tumoare malignă, Jon a decis să sfideze soarta şi să parieze 100 de lire pe propria viaţă: 50 la 1 că nu va muri înainte de iunie 2008 sau chiar iunie 2009. Acum, Jon s-a prezentat la agenţia de pariuri pentru a-şi retrage câştigul mai mult decât meritat. După trei ani de la diagnosticul medicilor, bărbatul a retras deja 10.000 de lire sterline. În cazul în care reuşeşte să mai trăiască un an, el îşi va rotunji câştigurile cu alte 10.000 de lire sterline. Însă, mai trebuie să aştepte până în iunie 2010.

Avatar „a scufundat“ Titanicul
După 13 ani de supremaţie, „Titanicul“ a cedat poziţia fruntaşă în Box-Office-ului mondial all-time. Potrivit estimărilor, „Avatar“ a reuşit să adune 1,859 miliarde de dolari şi s-a instalat pe primul loc al clasamentului. Doar în Statele Unite, SF-ul a înregistrat încasări de 555 de milioane dolari, la care se adaugă 1,304 milioane din restul lumii. Anterior, „Titanicul“, regizat de acelaşi James Cameron, a dominat topul, de o manieră impresionantă, înregistrând încasări de peste 1,843 miliarde de dolari.

Exit mobile version