11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinZece sfaturi pentru bucle de vis

Zece sfaturi pentru bucle de vis

Vă propunem câteva sfaturi practice pentru îngrijirea podoabei capilare, pe care le puteţi aplica şi dacă părul dumneavoastră buclat natural are tendinţa de a deveni aspru, şi dacă, dimpotrivă, aveţi părul drept şi visaţi la onduleuri frumoase.

Sfaturi pentru doamnele şi domnişoarele cu părul ondulat natural

1. Părul ondulat se deshidratează deseori şi din acest motiv este foarte important ca, măcar o dată pe săptămână, după spălare, să aplicaţi pe el o mască hidratantă. Veţi constata că astfel părul dumneavoastră va deveni mai moale, iar buclele vor fi mai bine definite.

2. Mulţi specialişti vă sfătuiesc să nu clătiţi în totalitate masca hidratantă de pe vârfurile părului, pentru că astfel acesta capătă puţin mai multă greutate, permiţând o mai bună conturare a buclelor. În plus, datorită faptului că substanţele active din mască rămân mai mult timp în contact cu firul de păr, podoaba capilară va fi mai bine hrănită în interior.

3. După ce ştergeţi părul cu prosopul, continuaţi procesul de hidratare. Aplicaţi o cremă hidratantă specială pentru părul ondulat sau folosiţi o spumă de păr, după preferinţe, având grijă să repartizaţi uniform acest produs de îngrijire. Rulaţi apoi fiecare buclă în jurul degetului sau „frământaţi“ părul în mâini, pentru a redefini buclele, stricate după baie. Lăsaţi apoi părul să se usuce liber, fără a folosi un foehn.
4. Dacă totuşi, din cauza vremii reci, este nevoie să folosiţi un uscător de păr, este indicat să nu alegeţi unul clasic. Dacă nu aveţi timp sau nu doriţi să lăsaţi părul să se usuce liber, folosiţi un foehn cu difuzor. Acesta este un accesoriu util, care arată ca o pâlnie şi care se montează pe uscătorul de păr, permiţând distribuirea aerului cald uniform pe podoaba capilară, care astfel nu se deshidratează.

5. Alt sfat extrem de important este să descurcaţi bine părul după ce aţi aplicat masca hidratantă, înainte de a o clăti. După ce aţi şters părul cu prosopul, nu îl mai pieptănaţi, pentru că riscaţi să rupeţi firele de păr. În plus, odată uscat complet, alegeţi să vă pieptănaţi folosind piepteni cu dinţii mai laţi şi nu foarte deşi.

Sfaturi pentru doamnele şi domnişoarele care au părul drept, dar vor bucle

1. Placa de întins părul este cea mai eficientă soluţie pentru ondularea părului drept. Neajunsul ar fi că aveţi nevoie de răbdare, pentru că părul trebuie coafat şuviţă cu şuviţă, rulând-o pe fiecare în jurul plăcii. Foarte important pentru această operaţiune este ca părul să fie foarte bine uscat. Pentru ca buclele să reziste mai mult timp, este indicat să aplicaţi pe păr un lac special, care le va contura mai bine şi le va menţine.

2. Dacă nu dispuneţi de o placă de păr, puteţi la fel de bine să obţineţi onduleurile dorite cu ajutorul clasicelor bigudiuri. Aceste „instrumente“ trebuie puse în părul umed, care apoi va trebui lăsat să se usuce liber sau sub jetul de aer cald al unei căşti, dacă există această posibilitate.

3. Altă modalitate de a obţine bucle pe păr drept este ca, imediat după ce vă spălaţi, când părul este încă ud, să îl prindeţi într-un coc strâns. Lăsat să se usuce „de la sine“, părul se va desface în onduleuri frumoase, largi, naturale.

4. În cazul în care doriţi ca buclele să fie mai mici, există varianta de a prinde părul în mai multe moaţe (în acelaşi stil în care se prinde cocul), care trebuie să fie distribuite pe întreaga suprafaţă a scalpului. La fel ca în cazul cocului, părul trebuie lăsat să se usuce liber.

5. Dacă în toate cele patru variante propuse mai sus a fost vorba de soluţii temporare, potrivite pentru o ieşire în oraş sau o ocazie specială, mai există o posibilitate. Dacă vă hotărâţi să faceţi o schimbare radicală şi să vă transformaţi părul drept în păr buclat pentru mai mult timp, trebuie neapărat să mergeţi la coafor. Acesta vă va ondula părul permanent folosind soluţii chimice care, deşi eficiente, afectează pe termen lung podoaba capilară. De aceea, după ce aţi obţinut buclele mult visate, trebuie să vă îngrijiţi părul mai bine ca de obicei şi să aplicaţi pe el o mască foarte hidratantă, pentru ca acesta să nu se deshidrateze. În plus, buclele, deşi artificiale, vor fi mai frumoase şi vor dura mai mult timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS