21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVancouver, oraşul Olimpiadei de Iarnă

Vancouver, oraşul Olimpiadei de Iarnă

Canada este a doua ţară a lumii, ca suprafaţă, după Rusia. Vancouver este cel mai mare oraş din provincia Columbia Britanică în Canada, capitala acesteia fiind Victoria.  

Înconjurată de trei oceane, Arctic, Atlantic şi Pacific, şi învecinată la sud cu Statele Unite ale Americii, Canada oferă o mare varietate peisagistică. Vancouver este doar unul dintre locurile în care frumuseţea naturală a Canadei se desfăşoară în largul ei.
Anul acesta, Vancouver va fi gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă, motiv pentru care va fi unul dintre cele mai aglomerate şi vizitate oraşe ale Canadei. Situat în sud-estul provinciei canadiene British Columbia, pe coasta Pacificului, Vancouver oferă un uimitor contrast între văile înzăpezite ale munţilor şi deşertul dinspre ţărmul Pacificului.

Peisajele naturale încântă privirea

Vancouver oferă multiple atracţii turistice atât celor care vor să cunoască tradiţia şi cultura locului, cât şi celor pasionaţi de peisaje naturale.
Pentru a descoperi istoria, arta tradiţională şi cultura din oraş, trebuie vizitat Muzeul Vancouver. Aici veţi găsi o copie în mărime naturală a unui tren de pasageri Canadian Pacific Railway din 1897 şi un salon victorian.
De asemenea, Universitatea British Columbia adăposteşte Muzeul de Antropologie, cu cea mai bogată colecţie a artei tradiţionale aborigene din America de Nord. Prima mare atracţie este podul suspendat, aflat chiar în centrul oraşului, Lions Gate. Trecând podul, puteţi ajunge pe una dintre cele mai populate artere ale oraşului. De aici vă puteţi îndrepta către imensul Parc Regina Elisabeta, cel mai mare din oraş, pentru care veţi avea nevoie de o hartă, existând riscul să vă rătăciţi. Puteţi admira grădina, înconjurată de stânci şi plante rare, care este amenajată în stil oriental, decorată cu lacuri şi fântâni.
Îndreptându-vă către centrul vechi al oraşului, veţi găsi statuia întemeietorului oraşului, „Gassy“, dar şi primul ceas cu aburi din lume, fiind cel mai fotografiat obiectiv turistic al oraşului.
Vancouver este renumit pentru cartierele sale, fiind numit şi „Oraşul Cartierelor“. Cel mai reprezentativ este cel chinezesc. Odată ce aţi intrat pe străduţele cartierului, veţi avea impresia că vă aflaţi în Asia: magazine cu produse chinezeşti, restaurante cu specific asiatic, grădini chinezeşti ascunse printre clădiri. Aşa cum era de închipuit, cartierul găzduieşte emigranţi din China. Punjabi Market, Little Italy, Greektown şi Japantown sunt alte câteva cartiere care fascinează turiştii prin arhitectura şi atmosfera de pe străzi.
Pentru cei pasionaţi de shopping, zona Gastown este paradisul „fashioniştilor“, pentru că aici veţi găsi cele mai elegante buticuri, de unde puteţi achiziţiona haine unicat, create de designeri cunoscuţi, dar şi haine pentru toate buzunarele. Tot în zona Gastown vă puteţi relaxa savurând o cafea într-unul dintre cele mai elegante localuri ale oraşului. Dacă sunteţi cu copiii, o vizită la Grădina Zoologică sau la Acvariu, cu siguranţă îi va bucura enorm. Aici vor putea privi de aproape balenele ucigaşe.

Olimpiada de Iarnă din 2010 va avea loc între 12 şi 28 februarie

Olimpiada de iarnă din 2010 se va desfăşura în perioada 12 – 28 februarie 2010, în Vancouver, Columbia Britanică, iar în Whistler vor fi câteva competiţii. Cele două jocuri (Olimpice şi Paralimpice) vor fi organizate de Comitetul de Organizare Vancouver (VANOC). Olimpiada de Iarnă din 2010 va fi a treia olimpiadă găzduită de Canada şi prima de provincia Columbia Britanică. În trecut, Canada a fost casa Olimpiadei de Vară din 1976 din Montreal şi a Olimpiadei de Iarnă din 1988 din Calgary.
Urmând tradiţia olimpică, fostul primar al oraşului Vancouver, Sam Sullivan, a primit Steagul Olimpic pe durata ceremoniei de închidere a Jocurilor din 2006 din Torino, Italia, care a fost dat lui Michaëlle Jean şi lui Gordon Campbell. Steagul a fost ridicat în Canada pe 28 februarie 2006 într-o ceremonie specială. Biletele pentru Vancouver au fost puse la vânzare pe 3 octombrie 2008.
Câteva arene, incluzând Ovalul Olimpic Richmond, sunt la nivelul mării, o raritate pentru Jocurile Olimpice de Iarnă. Jocurile din 2010 vor fi primele – de vară sau de iarnă – a căror ceremonie de deschidere va avea loc în sală. Vancouver, care va fi cel mai populat oraş care a organizat vreodată jocurile, va beneficia de o vreme călduroasă: în februarie, temperatura medie este de 4,8 grade Celsius.
Locurile unde se desfăşoară competiţii sunt următoarele: Canada Hockey Place (hochei pe gheaţă), Vancouver Olympic Centre (curling), Pacific Coliseum (patinaj artistic, short track), UBC Thunderbird Arena (hochei pe gheaţă), The Whistler Sliding Centre (bob, sanie, skeleton), Whistler Creekside (schi alpin), Whistler Olympic Park (biatlon, schi fond, sărituri cu schiurile, combinată nordică), Richmond Olympic Oval (patinaj viteză) şi Cypress Mountain (schi acrobatic, snowboard).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII