6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cocioabă de vânzare pentru 40.000 de lire sterline
O baracă dărăpănată, aflată pe o plajă din Anglia a fost scoasă la vânzare, preţul cerut fiind de 40.000 de lire sterline, informează ananova.com. Cocioaba de pe malul mării este atât de bine evaluată pe piaţa imobiliară pentru simplul motiv că se află într-o prestigioasă staţiune turistică, Southwold, din regiunea Suffolk. Cumpărătorul care va decide să facă o astfel de investiţie va trebui însă să scoată mult mai mulţi bani din buzunar după tranzacţie, pentru că acoperişul clădirii trebuie reparat, toate ferestrele trebuie înlocuite, zugrăveala este scorojită şi, colac peste pupăză, baraca nu are nici uşă. Chiar şi aşa, această afacere este un chilipir, întrucât alte barăci, din aceeaşi zonă, s-au vândut cu peste 100.000 de lire sterline.

Se caută un voluntar pentru mumificare
O companie de producţie din Marea Britanie caută un voluntar care să fie protagonistul unui nou gen de documentar extrem. Site-ul zigonet.com scrie că reprezentanţii companiei Fulcrum TV sunt în căutarea unei persoane, de preferat suferindă de o boală în stadiu terminal, care să accepte să fie mumificată după deces. Voluntarul selectat va fi mumificat potrivit tradiţiilor egiptene străvechi, urmându-se pas cu pas ritualurile menţionate în scrierile hieroglifice. Procesul de îmbălsămare şi mumificare va fi atent observat de oameni de ştiinţă şi egiptologi de renume, iar întreaga operaţiune va fi filmată, pentru a putea fi difuzată ulterior sub formă de documentar. Experimentul se va efectua pe bază de voluntariat, prin urmare, familia persoanei respective nu va primi nici o compensaţie bănească.

Taylor Swift îşi documentează autobiografia
Vedeta muzicii country şi pop, Taylor Swift, îşi notează pas cu pas tot ceea ce face în fiecare zi, pentru a-şi putea prezenta cât mai detaliat viaţa în autobiografia pe care o pregăteşte. Site-ul starpulse.com scrie că artista, care are doar 20 de ani, a scris deja un roman de 350 de pagini pe care nu l-a publicat, dar intenţionează să scrie altă carte, al cărui subiect va fi chiar viaţa ei de superstar de talie internaţională. Cântăreaţa spune că scrie în fiecare zi în jurnalul pe care îl ţine, ca să fie sigură că nu va uita ceva important. „Peste ani şi ani va fi amuzant să scriu un roman despre toate nebuniile pe care le-am făcut“, a explicat Taylor Swift.

Wyclef Jean, în ajutorul statului Haiti
Wyclef Jean a jurat să ajute statul Haiti să îşi refacă forţele şi resursele, după cutremurul devastator care a lovit ţara săptămâna aceasta. După cum informează site-ul femalefirst.co.uk, rapperul, care a cunoscut succesul cu trupa The Fugees, este originar din Haiti, el fiind născut în oraşul Croix-des-Bouquets. Wyclef Jean a promis că va face tot ce îi stă în puteri pentru a ajuta ţara lovită de cel mai grav dezastru naţional din ultimii 200 de ani, cutremurul de 7,3 grade produs marţi în regiunea capitalei Port-au-Prince. Cântăreţul a făcut şi în trecut demersuri pentru a-şi ajuta ţara natală, unul dintre acestea fiind înfiinţarea fundaţiei „Yele Haiti Foundation“, pentru colectarea de fonduri în vederea ajutorării regiunilor afectate de uraganul Gustav, din 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS