27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFăuritorul de frumos

Făuritorul de frumos

O pasiune din copilărie pentru desen s-a transformat într-o preocupare zilnică pentru Miruna Caminescu.

S-a trezit că desenează şi a continuat să trăiască în acest univers, să dea naştere celor mai frumoase şi deosebite lucruri care ne încântă ochii şi ne bucură inima. Nu s-a oprit nici atunci când părinţii şi-ar fi dorit pentru ea o preocupare mai serioasă. Şi atunci, în acest vis, în care ideile se împletesc cu talentul şi cu dragostea pentru frumos, au început să apară primele lucrări.
Era nevoie şi de puţin studiu, iar paşii făuritorului de frumos s-au îndreptat spre sălile Şcolii Populare de Artă. Sub atenta supraveghere a profesorului Gabriel Bratu, Miruna Caminescu a studiat grafica.
Lucrările adolescentei au fascinat.
Ceea ce se credea a fi doar o pasiune a tinereţii nu s-a stins niciodată. Focul creaţiei încă arde şi poate va arde mult timp de acum înainte.
„La desen nu am renunţat niciodată. Chiar dacă la început a fost strict pentru mine şi pentru timpul meu liber, astăzi, el a devenit o preocupare cotidiană, alături de alte preocupări artistice ale mele. Acum cred că e o cale“, mărturiseşte Miruna Caminescu.

Azi – o bijuterie, mâine – un tablou

Culorile atent alese care se contopesc armonios pe pânză îşi continuă jocul. Câteva bijuterii lucrate manual li se alătură la târgurile la care Miruna Caminescu participă astăzi. Jocul cu plastilina a devenit jocul creatorului de bijuterii. Plastilina a fost însă înlocuită cu acel material „care m-a intrigat. Este un polimer versatil. Poţi face tot felul de ciudăţenii din el, de la jucării la bijuterii. Am început să studiez, să mă informez. Şi, la un moment dat, acele informaţii mi-au declanşat pofta. Parcă până la acel moment aş fi avut un văl care mi s-a ridicat de pe ochi“.
Şi s-a lăsat din nou prinsă în alt joc al culorilor, dar şi al acestui material. S-au născut primele bijuterii şi apoi altele şi altele.
Nu a renunţat însă la pictură. Aşa că deseori este înconjurată de nişte sticlă spartă, care mâine va decora frumos un obiect, de sârma specială care va îmbrăca o piatră semipreţioasă şi de un tablou în care jocul culorilor abia a început.
Încântarea, dorinţa, motivaţia, pasiunea şi dragostea pentru frumos mocnesc, spre încântarea celor care au aceleaşi înclinaţii spre frumos şi care găsesc puterea să-l descopere în lucrările Mirunei Caminescu, înlăturând cel puţin pentru câteva momente urâtul cotidian, cu grijile sufocante.
Astăzi, o bijuterie se naşte, mâine – un tablou, în momentele de pasiune ale făuritorului de frumos. „Pun pasiune în fiecare obiect pe care îl creez. Apoi sunt cucerită de altele, nu neapărat de ultimele. Simt că aceasta este chemarea mea. Asta trebuie să fac“, recunoaşte Miruna Caminescu.
Chemarea spre frumos este parcă mai mare cu fiecare zi care trece din calendarul fie-cărui an, iar natura, „de bază în această ecuaţie“, îi inspiră un alt joc al culorilor.
„Vezi o culoare azi, vezi o formă, vezi ceva care naşte idei“ şi care mâine se concretizează atât de frumos în obiecte încântătoare, expresii ale frumosului exprimat prin arta mâinilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS