13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri pentru un păr strălucitor

Trucuri pentru un păr strălucitor

Oţetul adăugat în apă pentru clătirea părului, precum şi măştile naturale pe bază de uleiuri vă pot ajuta să dobândiţi o podoabă capilară care să strălucească de sănătate.

Vă doriţi ca părul dumneavoastră să strălucească asemenea celui din reclamele de la televizor, însă vizitele la salon au fost tăiate de pe lista de priorităţi, aşa că nu vă rămâne decât să vă îndreptaţi atenţia spre tratamentele naturiste, pe care le puteţi face acasă.
O privire aruncată pe cărţile cu sfaturi de la bunica vă poate fi de real ajutor. Din ele aflaţi că nu e nevoie să folosiţi neapărat uleiuri speciale pentru păr, ci puteţi apela la ajutorul uleiului de migdale, recomandat şi de specialişti, la cel de nucă de cocos, de argan sau din sâmburi de struguri, dar şi la uleiul de măsline.
Puteţi încerca să preparaţi un amestec de uleiuri, care vă va ajuta să faceţi primul pas spre o podoabă capilară de invidiat. Uleiul de nucă de cocos poate fi combinat cu cel de măsline, foarte bun pentru părul uscat, cu vârfurile despicate. În schimb, dacă aveţi un fir de păr foarte subţire şi fin, ar fi indicat să apelaţi la uleiul de argan.
Odată ce aţi aflat care dintre uleiuri este potrivit tipului dumneavoastră de păr, tot ceea ce trebuie să faceţi este să-l încălziţi şi mai apoi să-l aplicaţi masând părul de la rădăcini la vârfuri. Aveţi grijă să nu folosiţi foarte mult ulei, căci vă va fi greu să-l îndepărtaţi şi, în plus, firul de păr absoarbe doar cantitatea necesară. Şi tratamentul nu se termină aici. După ce aţi aplicat uleiul pe păr, udaţi un propsop cu apă caldă şi stoarceţi-l până când rămâne doar călduţ. Înfăşuraţi-vă apoi capul şi staţi aşa cam 15-20 de minute. Părul se va clăti apoi cu apă caldă şi, dacă simţiţi nevoia, puteţi să folosiţi şi şampon.
Aveţi însă grijă, tratamentul nu se aplică mai mult de o dată pe săptămână.

Metode de pe vremea bunicii

Cred că mai păstraţi şi acum amintirea apei în care bunica picura oţet pentru a vă clăti părul. Ei bine, această metodă veche poate fi aplicată cu încredere şi azi. „Oţetul împrospătează culoarea părului“, o auzeam deseori pe bunica. Şi avea dreptate. Mai mult, specialiştii recomandă oţetul pentru toate tipurile de păr, dar mai ales pentru cel gras, căruia îi dă un aspect frumos, aerisit. O lingură de oţet de mere pus în apa cu care vă clătiţi face minuni. Dacă aveţi, însă, părul uscat, oţetul îl va ajuta să nu se mai electrizeze.
De asemenea, oţetul este un bun remediu împotriva mătreţii.
Nu uitaţi nici de balsamurile naturale. Cel puţin o dată pe săptămână apelaţi la ajutorul lor. O astfel de soluţie poate fi pregătită dintr-un ou pe care îl bateţi bine şi îl amestecaţi cu o jumătate de lingură de ulei de măsline şi o jumătate de lingură de oţet, de preferinţă de mere, vă recomandă specialiştii site-ului acasatv.ro. Amestecul rezultat se va aplica pe păr şi se va lăsa să acţioneze timp de jumătate de oră. Se va spăla apoi cu apă călduţă şi şampon, adecvat tipului dumneavoastră de păr. Ultima apă cu care îl clătiţi trebuie să fie rece, pentru a închide porii. Această soluţie naturală vă va ajuta să aveţi un păr de o strălucire sănătoasă şi naturală.
Specialiştii recomandă folosirea regulată o unor măşti cu efect hidratant şi hrănitor, pentru a elimina problemele legate de vârfuri despicate, păr cu aspect dezordonat, greu de coafat.
Şi fructul de avocado poate fi un aliat de nădejde. Pentru o mască având la bază acest ingredient, mai aveţi nevoie de o lingură de măsline, o jumătate de banană şi un gălbenuş de ou. Pasta rezultată trebuie lăsată să acţioneze timp de o oră, după care părul se spală în mod obişnuit.

Recomandări la îndemâna oricui

Deosebit de importante sunt şi ustensilele pe care le folosiţi pentru periat. Astfel, pieptenele pe care îl utilizaţi în mod obişnuit trebuie să aibă dinţii rari, să fie dintr-un material natural (ceramică, lemn sau os, nu plastic sau metal) şi să fie folosit doar pentru a da formă coafurii, nu pentru a îndepărta cojile de mătreaţă sau pentru descurcare.
De asemenea, e bine să nu folosiţi peria sau pieptenele pe părul ud, ci să aşteptaţi mai întâi să se usuce în proporţie de cel puţin 80 la sută. De-abia după aceea puteţi încerca să îi daţi forma dorită, prin coafare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII