16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Jaf pe bileţel
Carabinierii italieni au reuşit să captureze un hoţ mut, care îşi ameninţa victimele cu ajutorul unor bileţele. După cum informează cotidianul italian La Stampa, torinezul de 43 de ani intra în supermarketuri, nu spunea nici un cuvânt şi se limita la a arăta un bileţel, pe care scria: „Sunt înarmat, daţi-mi banii, acesta este un jaf!“. Potrivit sursei menţionate, italianul a comis şase jafuri de la Crăciun şi până la Revelion, în diferite zone din Roma. În cele din urmă, hoţul mut a fost arestat de carabinierii din cadrul Nucleului Radiomobil, după o scurtă anchetă. Elementul care i-a pus pe carabinieri pe urmele infractorului a fost tocmai modul original în care acesta opera. Acesta se prezenta la casiera de serviciu şi, fără să spună nimic, cerea să îi fie înmânaţi banii, ameninţând că este înarmat. În urma percheziţiei în locuinţa bărbatului, carabinierii au descoperit, pe lângă banii furaţi, şi mai multe foi cu mesajele cu ajutorul cărora erau ameninţate victimele.

Prea graşi pentru a mai fi frumoşi
Un site matrimonial destinat persoanelor atrăgătoare a eliminat peste 5.000 de membri, după ce aceştia s-au îngrăşat în perioada sărbătorilor de iarnă. Potrivit tgcom.it, administratorii site-ului BeautifulPeople.com au anunţat că au decis eliminarea anumitor membri ai site-ului, după ce aceştia au postat imagini în care erau prezentaţi în timp ce sărbătoreau Crăciunul şi Anul Nou făcând excese culinare.
Greg Hodge, directorul acestui site, a ţinut să precizeze că persoanele excluse nu mai corespund standardelor fizice impuse. În cazul în care doresc să redevină membri ai comunităţii „oamenilor frumoşi“, aceştia trebuie să candideze din nou. De altfel, dintre cele 5.000 de persoane excluse, doar câteva sute au fost reacceptate, procedura de acceptare a unui candidat pe site bazându-se pe votul membrilor deja existenţi. „În fiecare an, noi constatăm că unii dintre membrii noştri din culturile occidentale mănâncă şi beau în exces în timpul sărbătorilor şi din acest motiv aspectul lor fizic are de suferit. Începând cu Ziua Recunoştinţei, americanii se dedau la excese culinare, aşa că nu este de mirare faptul că atât de mulţi dintre ei au fost daţi afară din reţea. Sperăm ca ei să se întoarcă printre noi după ce vor slăbi câteva kilograme. La fel ca orice companie, regretăm pierderea unui număr aşa mare de oameni, însă cert este că membrii noştri doresc menţinerea unui standard ridicat de frumuseţe. Dacă îi lăsăm pe rotofei să navigheze pe site-ul nostru ar fi o ameninţare directă pentru modelul nostru antreprenorial şi pentru conceptul pentru care BeautifulPeople.com a fost fondat“, a adăugat directorul site-ului BeautifulPeople.com.

Cel mai vechi arbore din lume
Cercetătorii americani au descoperit un stejar despre care se crede că este cel mai vechi din lume. Pâlcul de stejari piperniciţi şi noduroşi, înghesuiţi între mai mulţi bolovani pe un deal dintr-o suburbie din sudul Californiei, reprezintă, de fapt, o singură plantă, care a fost denumită de specialişti stejarul Jurupa. În opinia acestora, stejarul are în jur de 13.000 de ani, fiind considerat unul dintre cei mai vechi din lume. Prima dată, oamenii de ştiinţă, coordonaţi de Michael May, de la Univesitatea din California, au văzut copacii în urmă cu zece ani, în timpul unui studiu de rutină asupra florei locale. Iniţial, au crezut că este vorba de un grup izolat de copaci. Ulterior, au constatat că nici unul dintre ei nu producea ghinde fertile, aşa că nu se putea reproduce. În plus, tulpinele erau şi foarte asemănătoare, specialiştii bănuind că au de-a face cu o clonă. În urma analizei genetice, bănuielile oamenilor de ştiinţă s-au confirmat. Toate cele 70 de tulpine sunt indentice din punct de vedere genetic, fiind practic aceeaşi plantă, care creşte în acest moment pe o distanţă de 25 de metri. Michael May este de părere că stejarul a avut iniţial o singură tulpină, crescând, în medie, cu circa 0,5 centimetri pe an. Incendiile au desprins ramuri, de-a lungul timpului, care au prins rădăcini.

Robbie Williams şi Leona Lewis cântă împreună
Celebrii cântăreţi pop britanici Robbie Williams şi Leona Lewis vor înregistra două piese împreună, care să fie incluse pe următorul album al Leonei. După cum informează Libero.it, pe albumul Leonei va fi inclus şi un duet alături de vocalul trupei Kings of Leon, Caleb Followill.
Solista britanică a lansat pe 16 noiembrie cel de-al doilea material discografic, intitulat „Echo“. Ea a a anunţat recent că va susţine un turneu de promovare a albumului în Marea Britanie, în vară. „Echo“ îi urmează lui „Spirit“, albumul care a devenit, pe rând, cel mai bine vândut disc din Marea Britanie în 2007 şi din SUA – în 2008.

Natalie Portman, pregătită pentru ziua nunţii
Frumoasa actriţă Natalie Portman a mărturisit că la premierele peliculelor în care joacă se simte ca şi cum ar participa la propria nuntă. Tocmai din acest motiv, ea este sigură că nu va mai avea emoţii atunci când va trebui să se pregătească pentru cea mai importantă zi din viaţa ei.
„Este nostim, câteva dintre prietenele mele actriţe şi cu mine vorbim despre faptul că nici una dintre noi nu are obsesia nunţii, pe care alte fete o au, şi cred că asta se întâmplă deoarece experienţa pe care o trăiesc tinerele la nunta lor nouă ni se întâmplă de câteva ori pe an. De câte ori mergi la o premieră, îţi faci părul, te machiezi şi toată lumea se uită la tine“, a mărturisit actriţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII