21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele ţinutei pentru o seară specială

Secretele ţinutei pentru o seară specială

Sărbătorile de iarnă şi Revelionul sunt ocazii ideale pentru a alege şi afişa o ţinută specială, fie clasică, fie exuberantă. Doamnele şi domnişoarele pasionate de modă ştiu foarte bine că accesoriile sunt cele care pot transforma orice ţinută obişnuită într-una de gală, de aceea vă prezentăm câteva secrete ale accesoriilor de ocazie.

Hainele pe care le alegeţi pentru o petrecere depind, în primul rând, de locul de desfăşurare a sindrofiei, de compania în care vă veţi afla, dar, poate mai important decât atât, de personalitatea dumneavoastră. Tocmai de aceea, vă puteţi folosi de elementele preferate din garderobă pentru a crea o ţinută specială. Este suficient să ştiţi cum să asociaţi şi să combinaţi accesoriile de care dispuneţi pentru a transforma clasica rochie neagră în una de efect sau pentru a preschimba perechea preferată de blugi în „vedeta“ serii.

Pantofii, elementul principal

Regula de aur în ceea ce priveşte elementele care schimbă complet o ţinută este ca aceasta să fie întregită cu ajutorul unei perechi de încălţăminte cu toc înalt. Fie că sunteţi adepta pantofilor cu talpă stil platformă sau vă plac cei cu tocuri cui, foarte înalte şi subţiri, atunci când intraţi într-o încăpere unde se organizează o petrecere trebuie să vă faceţi apariţia la înălţime, la propriu şi la figurat. Prin urmare, atunci când vă alcătuiţi ţinuta pentru petrecere, nu faceţi economii când vine vorba de încălţămintea pe care o veţi purta. Dacă bugetul alocat pentru Sărbători nu vă permite să faceţi o asemenea cheltuială, fiţi ingenioasă. „Sacrificaţi“ o pereche de pantofi şi împodobiţi-i cu bun-gust, astfel încât să devină piesa centrală a ţinutei de seară. Aplicaţi câteva ştrasuri pe vârful sau pe călcâiul pantofilor sau ornaţi încălţămintea cu elemente care să se asorteze cu restul ţinutei şi cu celelalte accesorii.

Piesele vestimentare vedetă

Cât despre obiectele vestimentare pentru care trebuie să optaţi în sezonul petrecerilor de Revelion, cuvântul de ordine este vesta. Fie că este vesta bărbătească (modelul cu nasturi), fie că este vesta tip maiou, anul acesta, specialiştii în modă recomandă acest obiect vestimentar. Avantajul cel mai mare al vestei îl constituie faptul că este versatilă. Poate fi purtată în combinaţie cu o fustă elegantă, pentru o apariţie feminină şi senzuală, dar la fel de bine poate fi asortată cu perechea preferată de blugi, dacă doriţi să obţineţi o ţinută de inspiraţie masculină.  

Accesoriile propriu-zise

Pentru ca ţinuta pe care o alegeţi să fie elegantă, dar nu exagerată, este recomandat ca bijuteriile să fie şi ele elegante şi discrete, fără să epateze. Experţii în modă spun că, în materie de cercei, creolele sunt cele mai recomandate, atât timp cât colierul pe care îl alegeţi nu este masiv, opulent. Cum spuneam, bijuteriile trebuie să fie discrete, dar să iasă în evidenţă prin bun-gust şi rafinament. Dacă nu purtaţi o rochie de seară, ci aţi ales să afişaţi o ţinută obişnuită dintr-o altă perspectivă, puteţi purta şi un ceas, care trebuie neapărat să fie în ton cu hainele şi accesoriile pe care le aveţi deja.
Geanta ideală pentru o ţinută de petrecere este fără îndoială plicul – cu cât mai mic, cu atât mai bine. O astfel de poşetă este suficientă pentru ca dumneavoastră să puteţi transporta ceea ce aveţi nevoie la petrecere: telefonul, portofelul şi un ruj pentru a vă retuşa machiajul (care trebuie să fie, bineînţeles, impecabil).

Roşu – culoarea accesoriilor din acest sezon

Culoarea acestei ierni şi, prin urmare, culoarea petrecerilor de Revelion de anul acesta este roşul intens şi pasional. Nu vă sfiiţi să vă învăluiţi în roşu din cap până în picioare. Iarna aceasta, uitaţi de regula impusă până nu demult şi purtaţi accesorii roşii. O idee pentru o seară elegantă, în timpul căreia doriţi să fiţi remarcată, este să îndrăzniţi să afişaţi culoarea roşu peste tot, începând cu pantofii, continuând cu bijuteriile şi încheind cu geanta şi cureaua. Dacă totuşi vi se pare prea mult, optaţi pentru accesorii mai discrete, simple, dintr-un metal preţios, dar care să fie totuşi în armonie cu ţinuta pe care o afişaţi.

Sfatul specialistului

Combinaţiile ingenioase sunt secretul din spatele unei ţinute „în tendinţe“. Prin urmare, mizaţi pe accesorii de inspiraţie rock dacă alegeţi rochia neagră ca piesă centrală a ţinutei sau optaţi pentru accesorii retro dacă doriţi să faceţi o pereche de pantaloni „vedeta“ ţinutei dumneavoastră.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII