14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Reclamă cu munţii greşiţi
Locuitorii din staţiunea alpină Cortina au avut neplăcuta surpriză să afle că munţii lor nu sunt suficient de buni pentru o campanie publicitară pentru promovarea regiunii. În ajunul Crăciuniului, în superba staţiune italiană a fost expus un panou publicitar uriaş care promova candidatura Cortinei pentru organizarea campionatelor mondiale de schi. Organizatorii campaniei au preferat însă să folosească imaginea munţilor din altă staţiune montană, Madonna di Campiglio. Comitetul de promovare a explicat că decizia aparţine agenţiei de publicitate şi că nu a avut timp să verifice materialul. Justificarea prezentată de organizatori a fost că nu s-a dorit utilizarea unei imagini din Cortina deoarece s-a considerat că, pentru o candidatură la organizarea campionatelor mondiale, Dolomiţii italieni, care au fost declaraţi Patrimoniu Natural Mondial al UNESCO din 2009, ar fi o imagine mult prea limitată şi restrânsă. Din acest motiv, s-a optat pentru o imagine mai amplă, mai generică a Alpilor, după cum a explicat preşedintele comitetului Cortina 2015, Martin Schnitzer.

Robin Hood, la cazinou
Robin Hood modern joacă mai nou la cazinou, pentru a ajuta familii care au mare nevoie de bani. După cum informează Tiscali.it, originalul justiţiar este un împătimit al cazinourilor din Las Vegas, toate câştigurile sale fiind donate celor săraci. În plus, modernul Robin Hood are un site pe internet unde vorbeşte despre nobila sa misiune, de a „stoarce“ de bani cazinourile din Las Vegas şi de a-i da celor care au nevoie. El are însă câteva cerinţe: cei care cer banii trebuie să aibă probleme financiare reale, iar suma nu trebuie să depăşească 50.000 de euro, pentru că, aşa cum declară, „nu este un om bogat“. Faptele sale nu au trecut neobservate, iar între timp a apărut la câteva emisiuni unde, sub protecţia anonimatului, a povestit oamenilor cum îşi alege cazurile.
„Când mă decid asupra unui caz, încerc să aflu dacă oamenii sunt într-adevăr datornici. Este destul de greu de ales. Eu caut o poveste care să mă mişte“, susţine acesta. Prima oară s-a auzit de tânărul justiţiar în urmă cu un an, când un cuplu a primit de la un necunoscut 35.000 de euro. Potrivit norocoşilor aleşi, ei au fost sunaţi de un bărbat, care le-a spus că vor primi suma de care au nevoie pentru extirparea tumorii fiicei lor.

Akcent nu se desparte!
Akcent, una dintre trupele româneşti apreciate atât pe plan naţional, cât şi internaţional, nu se desparte, aşa cum se zvonea în ultimul timp. Datorită succesului internaţional de care se bucură trupa Akcent, băieţii nu vor putea onora anul acesta invitaţia de a cânta în România de Revelion. Acesta este motivul care a dat naştere unor zvonuri care afirmă că băieţii se despart. „Nimic mai fals! Sunt informaţii eronate, care provin din surse care doresc răul trupei Akcent. Succesul de care se bucură Akcent pe plan internaţional face imposibil ca băieţii să reuşească să onoreze invitaţiile de a cânta şi în România. Mai mult decât atât, Akcent a filmat de curând un nou videoclip, care va fi lansat în luna ianuarie. De această dată, băieţii îşi propun să surprindă adoptând o nouă formulă: Mihai va cânta la bas, Sorin la tobe, iar Adi va rămâne solistul trupei“, a declarat Lucian Mitrea, impresarul trupei Akcent.
Formaţia este într-o continuă ascensiune, cucerind topurile internaţionale cu piesele care deja i-au consacrat pe membrii ei pe plan naţional. După ce piesa „That’s my name“ a ajuns numărul unu în Grecia, Turcia, Egipt şi a urcat în primele trei poziţii ale celui mai important post de radio din Franţa, băieţii se pregătesc să lanseze în luna ianuarie această piesă şi în Olanda, Belgia, Spania şi Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS