13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Desene uriaşe, realizate pe nisip
Un artist american realizează desene uriaşe folosind nisipul deşerturilor pe post de pânză de şevalet, informează site-ul zigonet.com. Jim Denevan este un tip care vede totul pe scară mare şi care se laudă că a realizat, cu ajutorul colegilor săi, cele mai mari opere de artă din lume. Cea mai recentă realizare a sa se află în deşertul Nevada, unde a făcut un desen de aproape cinci kilometri, care este vizibil de la o altitudine de 12 kilometri. Opera de artă, care conţine linii şi cercuri poziţionate strategic, a fost finalizată în 15 zile, cu ajutorul unei roţi cu diametrul de doi metri, tractată de un camion. Desenul este uriaş, întrucât cea mai mică linie din componenţa sa are peste opt metri lungime, dar şi extrem de precis, liniile fiind trasate după ce, în prealabil, poziţia lor a fost verificată cu ajutorul unui aparat GPS.

Cupoane pentru divorţ, un cadou original de Crăciun
Avocaţii din cadrul unui cabinet din Londra au avut ideea de a le oferi clienţilor un cadou de Crăciun cel puţin original: „cupoane pentru divorţ“. După cum informează site-ul zigonet.com, cupoanele oferite de cabinetul de avocatură Lloyd Platt & Company acordă celor interesaţi dreptul la o consultaţie de o jumătate de oră. Reprezentanţii cabinetului au anunţat că din noiembrie de când a fost lansată oferta, 54 de clienţi s-au declarat interesaţi de aceste cupoane, şi că avocaţii estimează că în ianuarie numărul cererilor de cupoane va creşte, întrucât perioada Sărbătorilor este stresantă pentru cupluri. Aceiaşi avocaţi au precizat că aceia care le solicită ajutorul nu sunt doar femei şi bărbaţi căsătoriţi, ci şi persoane aflate în ingrata poziţie de amant.

O vulpe surdă învaţă limbajul semnelor
Un pui de vulpe salvat din bătaia puştii vânătorilor învaţă limbajul semnelor de la stăpâna sa, informează site-ul zigonet.com. Vulpea are acum un an şi jumătate, însă a fost salvată pe când avea doar şase luni, iar de atunci s-a împrietenit cu stăpâna şi cu animalele pe care aceasta le creşte în curte. Puiul de vulpe a fost salvat şi îngrijit de membrii unei familii de britanici din Devonshire, care, după ce şi-au dat seama că animalul nu aude, l-au încredinţat vecinei lor, Beth Tyler-King, o doamnă hipoacuzică. Aceasta a botezat vulpea cu numele Milly şi, mai mult decât atât, a început să comunice cu animalul prin limbajul semnelor. Beth spune că Milly este un „elev“ foarte cuminte şi ascultător şi că s-a împrietenit repede cu pisicile din curte, cu care se înţelege de minune. Milly primeşte de mâncare tot felul de bunătăţi şi are chiar propriul ei coş, în care doarme alături de o mulţime de jucării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU