18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTartă cu migdale şi cireşe

Tartă cu migdale şi cireşe

Ingrediente (pentru 8 porţii): 125 g de unt înmuiat, 1/4 cană de zahăr pudră, 1 lingură de esenţă de vanilie, 2 ouă, 1 ceaşcă de migdale pisate, 1/4 făină albă, 400 g de cireşe fără sâmburi. Pentru blat: 1 1/4 cană de făină, 1/3 cană de zahăr, 1/4 ceaşcă de migdale pisate, 125 g de unt rece şi tăiat cuburi, 1 gălbenuş de ou.
Mod de preparare: Amestecaţi făina, zahărul, migdalele şi untul până când amestecul devine pastă. Adăugaţi gălbenuşul de ou. Frământaţi totul până când devine cocă. Întindeţi coca sub formă de disc şi acoperiţi cu o folie de plastic, apoi lăsaţi-o la frigider timp de 30 de minute. Între timp, încălziţi cuptorul. Ungeţi o tavă rotundă şi tapetaţi-o cu hârtie de copt. Puneţi coca în tavă, apoi mai puneţi o foaie de hârtie şi daţi totul la frigider timp de 10 minute. După aceea, puneţi tava rotundă într-o tavă de copt şi daţi-o la cuptor timp de 20 de minute, până când blatul devine auriu. Lăsaţi totul la răcit. Reduceţi temperatura cuptorului la 160°C. Între timp, bateţi untul, zahărul şi vanilia cu un mixer. Adăugaţi ouăle câte unul, amestecând compoziţia după ce aţi adăugat fiecare ou. Adăugaţi migdalele pisate şi amestecaţi până când compoziţia devine omogenă. Încorporaţi şi făina în această compoziţie, apoi turnaţi-o peste blatul rumenit. Aranjaţi cireşele peste tartă. Daţi totul la cuptor timp de 40 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS