21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFrumoasă de Crăciun

Frumoasă de Crăciun

Indiferent că alegeţi să faceţi Crăciunul în familie sau cu prietenii, nu trebuie să neglijaţi aspectul exterior.
Deşi în perioada Sărbătorilor treburile casnice nu vă dau pace, găsiţi câteva momente zilnic pe care să le dedicaţi exclusiv frumuseţii.
Puteţi începe cu îngrijirea tenului. Curăţarea, tonifierea şi hidratarea sunt cuvintelele de ordine. Specialiştii vă recomandă să folosiţi produse specifice tipului dumneavoastră de ten. Nu ar strica să treceţi pe agendă o vizită la cosmetică pentru un tratament de curăţare a pielii în profunzime.
De asemenea, nu uitaţi de tehnicile de înfrumuseţare folosite de pe vremea bunicii, eficiente şi în zilele noastre. De exemplu, puteţi să vă hidrataţi sprâncenele cu un strop de ulei de ricin sau migdale în fiecare seară.
Şi pentru că acum portocalele se găsesc pe toate tarabele, puteţi aplica pe tenul curat suc de portocale proaspăt, recomandat datorită conţinutului său ridicat de vitamina C, care ajută la hrănirea corespunzătoare.
Părul are şi el nevoie de puţină atenţie din partea dumneavoastră. O dată pe săptămână, aplicaţi pe tot părul o mască din ulei călduţ. Puteţi achiziţiona şi o mască specială, din diferite uleiuri hidratante, sau aplica una realizată chiar de dumneavoastră, din cantităţi egale de ulei de ricin şi ulei de măsline extravirgin.
Mâinile trebuie şi ele protejate, mai ales că în ultima perioadă aţi utilizat tot felul de detergenţi de curăţare, pentru a întâmpina Crăciunul cu o casă curată. Indicat ar fi  să folosiţi o cremă intens hidratantă dimineaţa şi seara. De asemenea, înainte de a ieşi din casă, masaţi-vă cu o cremă cu factor de protecţie, care vă va proteja pielea de agresiunile exterioare, precum şi de schimbările bruşte de temperatură.

O alimentaţie sănătoasă

Pentru că de pe masa de Crăciun nu vor lipsi sarmalele, cozonacii, caltaboşii, cârnaţii şi vă va fi greu să vă abţineţi, ar trebui să începeţi să vă „educaţi“ stomacul, consumând mai puţină mâncare. În acest fel, veţi putea gusta din toate preparatele tradiţionale câte puţin, nesolicitând stomacul şi evitând surplusul de kilograme.
Puteţi începe prin a vă transforma masa de seară într-o porţie sănătoasă de fructe sau legume.
Şi dacă nu vă puteţi abţine de la a consuma ceva între mese, înlocuiţi mâncarea cu o punguţă cu migdale sau alune de pădure crude. Acestea conţin vitamina E, magneziu, precum şi grăsimi monosaturate, fiind foarte indicate chiar şi în curele de slăbire.
Nu uitaţi de consumul de doi litri de lichide pe zi. Apa plată poate fi înlocuită cu ceai călduţ, neîndulcit şi aşezonat cu o feliuţă de lămâie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU