Ingrediente (pentru 4 porţii): 1 crenguţă de rozmarin, 2 căţei de usturoi tăiaţi, 80 ml de ulei de măsline, 2 bucăţi mari de file de porc, tăiate pe jumătate, 20 g de unt nesărat, 2 mere roşii fără cotor, tăiate felii, 150 ml de vin alb sec, 100 g de mascarpone
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul. Tocaţi rozmarinul în bucăţi mari şi, într-un castron, amestecaţi-l cu usturoiul şi 2 linguri de ulei de măsline. Adăugaţi fileurile de porc şi frecaţi bine carnea cu amestecul de mirodenii. Lăsaţi fileurile să se marineze timp de 10 minute. Într-o tigaie mare încălziţi o lingură din restul de ulei de măsline şi untul. Adăugaţi aici feliile de măr şi căliţi-le timp de 1-2 minute sau până când se rumenesc pe ambele părţi, apoi scoateţi-le din tigaie. Daţi focul mai mare şi adăugaţi restul de ulei de măsline. Când acesta s-a încins, prăjiţi fileurile de porc până când se rumenesc bine. Puneţi din nou merele călite în tigaie şi daţi totul la cuptor timp de 15 minute sau până când carnea se pătrunde. Scoateţi carnea şi feliile de măr din tavă şi puneţi-le deoparte. Puneţi tigaia din nou pe foc, adăugaţi vinul şi fierbeţi totul până când cantitatea de lichid se înjumătăţeşte. Adăugaţi crema mascarpone şi mai lăsaţi totul pe foc încă un minut.
File de porc cu sos mascarpone
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei