14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAranjarea mesei de Crăciun

Aranjarea mesei de Crăciun

– Câteva ornamente tradiţionale de obicei folosite pentru a decora centrul mesei sunt: sfeşnicele cu lumânări şi ghirlandele. Dacă masa dumneavoastră este mai mică, nu folosiţi un ornament central care să ocupe prea mult spaţiu;
– O figurină în spiritul Crăciunului, plasată în centrul mesei, poate avea un efect spectaculos.
– Puteţi să puneţi în pahare sau boluri transparente câteva mărgele, steluţe şi petale de flori şi să turnaţi apă peste ele.
– Dacă masa este în familie, se ornează cu steluţe decupate din staniol colorat sau cu crenguţe de brad, cusute pe marginea feţei de masă. În cele două capete ale mesei se poate aşeza câte un vas cu gâtul strâmb, în care se pun câteva crenguţe de brad, iar de rămurele se atârnă globuri mici colorate.
– Dacă sărbătoarea se face în cadru festiv, masa se acoperă cu o faţă de masă brodată, din olandă, iar aranjamentele florale vor fi făcute din brad, ferigă, vâsc şi mahonie cu bobiţe roşii.
– Numărul şi forma aranjamentelor florale depind şi de forma mesei. Pentru o masă rotundă e suficient un singur aranjament floral, pe când o masă dreptunghiulară pentru mai mult de zece persoane poate avea două grupuri de aranjamente.
– Pentru o masă elegantă, puteţi combina albul cu auriul, folosi farfurii de porţelan, pahare de cristal cu picior şi tacâmuri de argint.
– Pentru a completa atmosfera, masa se va aşeza în apropierea bradului împodobit cu globuri şi beteală.
– Pentru o masă veselă, între prieteni, puteţi opta pentru o faţă de masă roşie şi farfurii verzi sau violet.
– Pentru masa de Crăciun sau de Revelion puteţi folosi şi câteva cărţi de vizită care vor marca locurile invitaţilor, care pot fi confecţionate în mai multe feluri: cartonaşe colorate cu stele de staniol şi crenguţe de brad cu numele lor, cornete colorate cu moşi stilizaţi, cartonaşe prinse cu o fundă roşie, de o crenguţă de brad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS