10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Gin tonic cu cuburi de gheaţă în forma Titanicului
Amatorii de băuturi fine au acum la dispoziţie un nou produs cu totul special. Este vorba de recent lansatul „Gin şi apă Titonică“, obţinut cu ajutorul unei tăvi, speciale care produce bucăţi de gheaţă sub forma unor reprezentări miniaturale ale transatlanticului Titanic. După cum informează dailymail.co.uk, această tăviţă specială a fost pusă de curând în vânzare în Marea Britanie, bucurându-se de la început de mare succes. Graţie acestei tăviţe, pot fi realizate replici miniaturale de gheaţă ale Titanicului, alături de patru mici aisberguri.
Producătorii ineditului accesoriu sunt de părere că produsul său le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a obţine o „coliziune“ a acestor cuburi de gheaţă în interiorul unui pahar de gin şi să „recreeze astfel istoria“.
Au existat însă şi voci care afirmă că această idee este „nesănătoasă şi dezgustătoare“, deoarece noul produs încearcă să obţină profituri pe seama tragediei din 1912, în urma căreia au murit peste 1.500 de persoane. Istoricul Brian Ticehurst sugerează că noul produs este înrudit cu atacul terorist din 11 septembrie 2001 asupra Twin Towers din New York: „Sunt dezgustătoare. Sute de oameni au murit în acea tragedie. Cât timp va mai dura până când această companie va produce cuburi de gheaţă în forma Twin Towers pentru a comemora tragedia de la 11 septembrie?“.

Reese Witherspoon şi Jake Gyllenhaal şi-au spus adio
După o relaţie de doi ani, actorii Reese Witherspoon şi Jake Gyllenhaal au decis să meargă pe drumuri separate.
„Nu mai sunt alţi oameni implicaţi. Relaţia pur şi simplu s-a încheiat. A eşuat. Dar vor să fie grijulii şi să menţină despărţirea privată, din cauza copiilor lui Reese“, au povestit surse apropiate cuplului. Primele zvonuri legate de această despărţire au apărut în urmă cu două săptămâni, dar au fost infirmate. „Au avut nevoie de timp ca să înţeleagă şi au fost în oraşe diferite. Când s-au reîntâlnit, au discutat şi au decis că nu vor să mai continue“, a completat prietenul celor doi.

Şniţel aurit
În ciuda crizei economice, unele restaurante îşi răsfaţă oaspeţii cu specialităţi mai mult decât originale. Gurmanzii cu dare de mână din Germania au acum posibilitatea să savureze un şniţel vienez de toată frumuseţea, cu bucăţele de aur. Specialitatea este servită într-un restaurant din centrul vechi al oraşului Düsseldorfer pentru piperata sumă de 150 de euro. „Das goldene Kaiserschnitzel“, cum a fost denumit şniţelul, este acoperit cu un sos alb din trufe, precum şi cu foiţe din aur de 24 de carate şi cu trufe negre. Din câte se pare, nu aurul este cel care dă valoare acestui şniţel, ci trufele Alba, care, potrivit specialiştilor se vând cu 3.000 de euro kilogramul. În ceea ce priveşte cantitatea de aur folosită, aceasta este de doar câteva miligrame. Preţul piperat al şniţelului este în contradicţie cu cele practicate pentru celelalte specialităţi din meniu, care încep de la 4,95 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS