17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru mâncăruri reuşite

Sfaturi pentru mâncăruri reuşite

– Dacă aspicul se întăreşte prea repede, adăugaţi două linguri de apă şi puneţi din nou pe foc.
– Dacă foile de varză sunt tari, se opăresc cu apă fierbinte.
– Varza acră dobândeşte o aromă deosebită dacă la gătit se fierbe cu suc de mere sau citronadă.
– Pentru ca boabele de orez să rămână întregi în pilaf, nu amestecaţi cu lingura, ci mişcaţi vasul cu totul.
– Gogoşile vor deveni mai pufoase şi mai puţin unsuroase dacă la sfârşitul operaţiei de frământare a aluatului adăugaţi o linguriţă de oţet.
– Chiftelele se pătrund mai bine în interior dacă înainte de a fi prăjite le faceţi o adâncitură cu degetul. Căldura pătrunde mai repede.
– Parmezanul (caşcavalul ras) amestecat în făina prin care se dă peştele înainte de a fi prăjit face gustul mai bun şi înlătură mirosul din bucătărie.
– Înainte de a-i aduce la masă, puneţi peste ardeii umpluţi 3-4 linguri de sos combinat cu smântână şi mărar verde tocat foarte fin.
– Vasul cu budincă abia scos din cuptor poate fi scufundat într-un lighean cu apă clocotită, pentru ca preparatul să se desprindă întreg şi rapid.
– Puneţi în budinca de orez şi două linguri de gris, pentru ca aceasta să fie pufoasă şi să se rumenească frumos.
– Când pregătiţi zahăr caramel, turnaţi şi cinci-şase picături de oţet sau zeamă de lămâie. În acest mod, fructele se vor glasa frumos şi rapid.
– Glazura prăjiturilor plesneşte adesea în mod neplăcut. Puteţi evita neajunsul dacă înainte de a o întinde puneţi în compoziţie o lingură de iaurt.
– Zahărul caramel rămâne lichid dacă, atunci când e fiert, turnaţi în el un jet de suc de lămâie fierbinte.
– Pentru ca peştele să nu se fărâmiţeze la prăjit, se va săra cu 10-15 minute înainte de prăjire.
– Peştele se pune la fiert în apă fierbinte cu puţin vin alb (vinul negru întăreşte carnea). Apa nu trebuie să clocotească, ci să fiarbă încet.
– Peştele mare se taie în bucăţi mari şi se pune la fiert în apă rece; bucăţile mici se pun la fiert în apă fierbinte cu puţină sare.
– Peştele mic se fierbe în apa în care s-au adăugat câteva legume: ceapă, morcov, pătrunjel (rădăcină), boabe de piper, frunze de dafin.
– Ciupercile uscate se spală în câteva ape, după care se lasă în apă călduţă, până când revin la forma obişnuită. Această apă se poate folosi la sos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII