5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi de preţ de la mama

Sfaturi de preţ de la mama

Cele mai multe dintre femei au fost crescute de mame care au ţinut să îşi exprime întotdeauna opinia, indiferent dacă sfatul lor a fost sau nu solicitat. Nu o dată s-a întâmplat însă, ca femeie, să vă simţiţi sufocată de atenţia mamei şi să vă plângeţi că mereu vă bate la cap cu ceea ce vă spune. Şi totuşi, este foarte probabil ca poveţele repetate (şi enervante) ale mamei să fie principii de căpătâi, pe care vă bazaţi sistemul de valori, interese şi priorităţi.
Recunoaşteţi sau nu, în ciuda faptului că aţi spus „Mai taci, mamă!“ de multe ori până acum, chiar ţineţi cont de ceea ce ea are de spus. Mai ales pentru că în nouă situaţii din zece are dreptate. În totalitatea poveţelor pe care orice mamă le oferă, există câteva perle de înţelepciune pe care mamele le-au aflat de la mamele lor şi pe care le transmit mai departe pe post de „învăţătură de bine“. Iată câteva dintre aceste poveţe universal valabile.

„Ţine spatele drept!“

Acest îndemn se face auzit încă din copilărie, apoi devine parcă şi mai insistent în adolescenţă, când mama încearcă să vă facă să înţelegeţi cât de importantă este postura pentru orice tânără femeie. Deşi insistenţa cu care mama vă îndeamnă să vă controlaţi poziţia corpului vă enervează, trebuie să recunoaşteţi că vă învaţă de bine. O poziţie corectă a spatelui este benefică pentru sănătate şi, în plus, orice femeie care merge drept, semeţ, debordează de încredere în sine, ceea ce este un motiv de atracţie pentru orice bărbat.

„Învaţă să accepţi un compliment cu graţie“

O povaţă care nu poate fi îndeplinită prea uşor, trebuie să recunoaşteţi. Însă, îndemnul este cât se poate de important. Multe femei trăiesc cu impresia greşită că a contrazice o persoană care le complimentează este un semn de modestie. Nu este adevărat. Aşa cum v-a sfătuit mama, este cel mai bine. Un simplu „mulţumesc“ spus cu modestie face minuni pentru încrederea în sine şi, în plus, este cel mai bun semn de bună-creştere. Aceasta este o lecţie extrem de valoroasă pe care aţi învăţat-o de la mama dumneavoastră şi pe care o veţi transmite şi fiicei dumneavoastră.

„Ţine-ţi duşmanii aproape!“

Cu siguranţă mama v-a spus de multe ori aceste cuvinte şi tot de la ea aţi învăţat că prindeţi mai multe muşte cu miere decât cu oţet. Ştiţi la fel de bine că vorbele bune şi blândeţea sunt cele mai bune arme în orice conflict, de orice natură ar fi el. Îndemnul „ţine-ţi prietenii aproape şi duşmanii – şi mai aproape!“ este mereu actual şi vă fereşte de orice surpriză neplăcută pregătită de cei care nu vă vor binele. Este adevărat că nu este o îndeletnicire tocmai plăcută, dar merită puţin efort din partea dumneavoastră, ca să vă asiguraţi un adăpost.

„Nu uita să mulţumeşti!“

Nu sunteţi o necunoscătoare în ceea ce priveşte bunele maniere, dar recunoaşteţi că se mai întâmplă să uitaţi să mulţumiţi celor din jur pentru ajutorul pe care vi-l acordă, mai ales când e vorba despre cei din familie. Mama cu siguranţă vă bate şi acum la cap să nu uitaţi să spuneţi „mulţumesc“, indiferent de cât de mic ar fi favorul de care beneficiaţi. Ascultaţi-i sfatul! Nu vă costă nimic să fiţi amabilă şi politicoasă şi, în plus, veţi vedea că, la rândul dumneavoastră, veţi aprecia mai mult atunci când vi se va mulţumi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII