10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAromele care vă învăluie

Aromele care vă învăluie

Căminul confortabil şi călduros poate căpăta miresme îmbietoare cu câteva trucuri uşor de pus în practică.

Lenjeria de pat, prin mirosul plăcut pe care îl emană, vă poate îmbrăca în miresme în fiecare seară, dacă, în timp ce o spălaţi, adăugaţi în apa cu care o clătiţi o picătură, două din uleiul dumneavoastră esenţial preferat: lavandă, portocală sau lămâie. Dacă nu utilizaţi astfel de uleiuri, puteţi folosi apă de flori de portocal.
De asemenea, în timpul interminabilelor şedinţe de călcat puteţi parfuma lenjeria de pat cu ajutorul fierului de călcat. Nu trebuie decât să adăugaţi în recipient puţină apă demineralizată şi câteva picături de ulei esenţial, sau apă pentru lenjerie.
Apa pentru lenjerie poate fi preparată chiar de dumneavoastră. Veţi avea nevoie de apă, uleiuri aromate şi alcool. Acest din urmă ingredient face ca esenţa să-şi păstreze mirosul pentru mai mult timp. Ca uleiuri aromate, în general, se folosesc cel de lavandă, mentă sau rozmarin.
Acest parfum poate fi adăugat pe orice material. Pentru siguranţa dumneavoastră, încercaţi apa pe un colţ, pentru a nu risca să pătaţi întreaga lenjerie.  
Odată ce aţi aranjat lenjeria de pat în dulap, puteţi apela la un truc al bunicii, care punea de fiecare dată în colţul raftului cu lenjerii câţiva săculeţi cu lavandă uscată.
Dacă mirosul de lavandă nu este pe placul dumneavoastră, puteţi la fel de bine să folosiţi câteva ierburi uscate, pe care să picuraţi ulei esenţial.

Un parfum fermecător

Nu uitaţi nici de beţişoarele parfumate cu extract de portocale şi scorţişoară, o combinaţie subtilă, care îmbină în mod plăcut aroma dulce de scorţişoară cu parfumul revigorant al portocalei. E recomandat să înmiresmăm casa cu astfel de parfumuri nu numai pentru mirosul proaspăt, ci şi pentru proprietăţile diferitelor parfumuri.
Astfel, lavanda are proprietăţi calmante, menite să vă relaxeze şi să vă ajute să aveţi un somn mai liniştit.
Parfumurile de casă cu arome de citrice şi de mentă sunt revigorante şi proaspete.
Dacă vreţi ca ambientul în care vă petreceţi timpul să vă dea o senzaţie de tihnă şi căldură, pulverizaţi prin casă arome de măr şi scorţişoară.
Eucaliptul are proprietăţi antiseptice, aşa că-l puteţi include printre parfumurile casei.

Pentru o seară magică
Înainte de a aprinde lumânările din casă şi de pe pomul de Crăciun, stropiţi-le cu parfum (spray) sau picuraţi puţin din sticluţa dumneavoastră cu uleiuri esenţiale. Când vor arde, mirosurile grele din locuinţă vor fi înlăturate, iar aerul se va înmiresma. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS