10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sticlă de coniac din 1788, vândută cu 25.000 de euro
O sticlă de coniac „Clos du Griffier“ din 1788 a fost vândută pentru suma record de 25.000 de euro în cursul unei licitaţii organizate de celebrul restaurant parizian Tour d’Argent. După cum informează Yahoo!News, banii urmează să fie donaţi asociaţiei „Petits Princes“, care îi ajută pe copiii grav bolnavi să îşi îndeplinească visele. În cadrul licitaţiei au mai fost vândute alte două sticle de coniac de acelaşi tip, dar din alte producţii, pentru care s-au obţinut 17.000, respectiv 15.000 de euro. Licitaţia a avut loc în prezenţa proprietarului Tour d’Argent, Andre Terrail. Cele trei sticle, prezentate drept principalele „vedete“ ale evenimentului, au avut un preţ de plecare de 2.500 de euro. Coniacul provine din rezervele restaurantului Tour d’Argent. De altfel, proprietarul restaurantului a declarat că obiectivul licitaţiei a fost mai ales acela de a face un pic de loc în beciurile restaurantului, unde pe o suprafaţă de 1.200 de metri pătraţi sunt depozitate de 420.000 de sticle de băuturi fine. De menţionat că, pentru această licitaţie, restaurantul a scos „la mezat“ 18.000 de sticle de băuturi fine.

127 de milioane de dolari, pierdute la cazino
Un american a reuşit performanţa să piardă aproape 127 de milioane de dolari la cazino, într-un singur an, informează Tgcom.it. După ce a băgat în faliment afacerea înfloritoare moştenită de la tatăl său, bărbatul de 52 de ani a decis să acţioneze în judecată cele două cazinouri din Las Vegas pe care le frecventa, el afirmând că a fost „convins“ să joace. În afară de duminici şi zilele de sărbătoare, Watanabe a pierdut în cazino aproape o jumătate de milion de dolari pe zi. El se poate considera şi un mare ghinionist, mai ales că într-un an nu a reuşit să câştige niciodată. Acum însă, el afirmă că în băuturile consumate în timpul vizitelor sale ar fi fost dizolvate nişte medicamente, voinţa fiindu-i astfel manipulată. „Nevada Gaming Control Board“, comisia din Nevada care supervizează cazinourile, a deschis o anchetă pentru a verifica dacă nu cumva cazinourile au vreo vină. În acelaşi timp însă, societatea Harrah’s, care administrează cazinourile frecventate de bărbat, l-a denunţat pe acesta pentru faptul că nu a plătit 14,7 milioane de dolari, sumă pe care o datorează în urma eşecurilor sale. De altfel, pentru a-şi acoperi pierderile, Watanabe a vândut tot ceea ce avea, şi-a distrus compania, pe care o moştenise de la tatăl său. Legile din Nevada sunt foarte severe în ceea ce priveşte datoriile de joc, iar dacă tentativa ghinionistului american de a reintra în posesia măcar unei părţi din bunurile sale nu va avea succes, acesta riscă 28 de ani de închisoare.

Pisică milionară
Cea mai bogată pisică din Italia se numeşte Tommasino. După cum informează Tiscali.it, stăpâna sa, nonagenara Maria Assunta, din Roma, şi-a numit pisica unica sa moştenitoare, garantându-i astfel o viaţă liniştită şi plină de facilităţi. Din câte se pare, pisica va moşteni o vilă în Olgiata, două apartamente în Roma şi Milano, numeroase conturi bancare, precum şi mai multe terenuri. Femeia, care nu are copii, i-a însărcinat pe executorii săi testamentari, avocaţii Anna Orecchioni şi Giacinto Canzona, să găsească o persoană sau o asociaţie pentru drepturile animalelor, care să îi administreze întreaga avere, cu condiţia să aibă grijă de Tommasino. Având în vedere valoarea moştenirii, estimată la zece milioane de euro, la moartea felinei, norocosul „administrator“ al averii va trebui să găsească alte animale abandonate şi să aibă grijă de ele. De menţionat că Maria Assunta a anunţat prin intermediul avocaţilor săi că este încă sănătoasă.

Nicole Kidman, o bucătăreasă ratată
Deşi este una dintre cele mai bine plătite actriţe din lume şi câştigătoare a unui premiu Oscar, Nicole Kidman recunoaşte că are şi un mare defect. Nu se pricepe deloc la bucătărie. „Sunt un dezastru în bucătărie. Îi gătesc pui lui Keith, dar întotdeauna iese uscat. Sunt mai degrabă genul de persoană pentru care este bine să găteşti tu. Îmi place mâncarea şi aş putea consuma absolut orice“, explică Nicole.
În ciuda eşecurilor sale în bucătărie, vedeta este totuşi o gospodină pricepută. „Îmi place la nebunie să spăl. Când eram mică, făceam acest lucru de fiecare dată – era una dintre sarcinele mele. Tot eu calc şi rufele“, a recunoscut actriţa. (Delia PĂTRU – Click News)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS