7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn chec reuşit în câţiva paşi

Un chec reuşit în câţiva paşi

Când vă este dor de gustul checului preparat de bunica, n-ar fi rău să ascultaţi sfaturile culese de site-ul ele.ro şi să vă bucuraţi familia cu acest delicios desert.
– Aluatul pentru chec nu poate aştepta; el trebuie utilizat imediat după preparare. Sub efectul căldurii, coca creşte datorită apei pe care o conţine şi care se transformă în vapori, dar şi datorită drojdiei, care ajută de multe ori acest proces.
– Pentru gătitul la cuptor sunt recomandate tăvile de copt metalice sau tip teflon.
– Făina păstrată la rece trebuie ţinută o vreme la cald, înainte de a o folosi pentru prepararea aluaturilor.
– Nucile se mărunţesc în timp record dacă le băgaţi într-o pungă de plastic şi treceţi cu făcăleţul peste ele.
– Albuşurile se bat mai repede dacă se presară peste ele puţin zahăr pudră sau câteva picături de zeamă de lămâie.
– Cafeaua sau ciocolata pot fi înlocuite cu cacao sau nescafe.
– Compoziţia pusă în forme nu trebuie să depăşească trei sferturi din capacitatea vasului pentru a avea loc să crească.
– În timpul coacerii nu trebuie deschis aragazul decât dacă este indicat în reţetă.
– Aluatul se încearcă dacă este copt cu o scobitoare, cu o andrea sau cu lama unui cuţit. Acestea trebuie să iasă curate, fără nici o urmă de aluat.
– Pentru a putea scoate uşor prăjitura din tavă, este important ca recipientul să fi fost bine uns sau tapetat cu hârtie pentru copt.
– Dacă prăjitura s-a ars la suprafaţă, fără să fie coaptă în interior, acoperiţi-o cu o foaie de hârtie unsă cu unt.
– Pudraţi cu făină cuburile mici de rahat sau stafidele pe care le veţi folosi într-un aluat de chec şi acestea se vor păstra repartizate egal în toată compoziţia.
– Toate preparatele cu spumă de albuş se coc astfel: primele cinci minute la foc mic, apoi la foc mare.
– Dacă într-un amestec aveţi de frecat zahăr cu unt, operaţia va reuşi fără cusur dacă veţi pune şi două-trei linguri de lapte dulce clocotit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS