6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretul tinereţii

Secretul tinereţii

Alimentaţia este deosebit de importantă atunci când vine vorba de păstrarea siluetei, de o sănătate de fier, dar la fel de bine vă este aliat de nădejde în căutarea reţetei tinereţii fără bătrâneţe.
Se pare că nucile introduse în alimentaţie cresc durata de viaţă cu doi ani. „Foarte bogate în grăsimi nesaturate, nucile sunt o sursă nemaipomenită de diferite vitamine, minerale şi antioxidanţi. De asemenea, ele vor avea un efect cardioprotector şi vă vor întări sistemul imunitar“, susţin cercetătorii citaţi de site-ul csid.ro.
Consumul de ciocolată, în limitele normale, este benefic, căci acest produs are o concentraţie sporită de flavanol, substanţă antioxidantă care asigură printre altele şi buna circulaţie a sângelui. Acest lucru vă poate ajuta să vă protejaţi pe termen lung de neplăcerile cauzate de bolile cardiace şi cele renaIe.
Uleiul de măsline nu trebuie să lipsească nici el din cămara dumneavoastră şi, implicit, din meniul zilnic, căci, la fel ca şi consumul de ciocolată moderat, vă protejează împotriva bolilor de inimă şi chiar a cancerului. De asemenea, datorită conţinutului său de antioxidanţi precum polifenoli, uleiul de măsline are un rol deosebit de important în prevenirea unor boli specifice înaintării în vârstă.

Alimente sănătoase

Carnea albă, importantă sursă de acizi graşi omega 3, vă ajută să vă menţineţi nivelul de colesterol în limitele normale, conducând, în acelaşi timp, şi la o sănătate cardiacă mult mai bună, echivalentul unei vieţi lungi şi sănătoase.
Nu uitaţi nici de iaurt, una dintre cele mai importante surse de calciu. Acest produs, care ar trebui inclus în meniul zilnic, reduce semnificativ riscul apariţiei osteoporozei şi problemelor de digestie, care apar odată cu vârsta.
Lactatele, în general, susţin specialiştii, nu trebuie înlăturate din meniul dumneavoastră. Beneficiile lor asupra sănătăţii sunt de necontestat încă din primii ani de viaţă. Produsele lactate conţin o serie de nutrienţi esenţiali (calciu, fosfor, potasiu, vitamine D, K, B2, B3 si B12), fiind astfel considerate unele dintre cele mai nutritive şi sănătoase alimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU