7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGreşeli de evitat atunci când vă pensaţi

Greşeli de evitat atunci când vă pensaţi

Sprâncenele, de multe ori ignorate în ritualul de înfrumuseţare, au cel mai mare impact asupra aspectului feţei unei femei. Limita dintre un contur perfect şi unul nereuşit este foarte subţire, iar greşelile pe care femeile le comit când se pensează acasă pot avea efecte dezastruoase. Iată câteva dintre aceste greşeli şi cum pot fi ele remediate.  

Sprâncenele pot modifica aspectul chipului dumneavoastră fără să vă daţi seama şi, din acest motiv, este esenţial să le conturaţi şi să le pensaţi cu cea mai mare atenţie. Pensate corect, sprâncenele vă pot ajuta să păreţi mai elegantă, mai veselă şi chiar mai tânără. Dimpotrivă, dacă nu sunt bine conturate, efectul poate fi cât se poate de neplăcut. Dacă vă încumetaţi să vă îngrijiţi sprâncenele acasă, este bine să evitaţi cele mai comune greşeli pe care doamnele le comit în timpul pensatului. În plus, este recomandat să apelaţi la sfatul unui cosmetician, care vă poate ajuta să daţi sprâncenelor forma potrivită, urmând ca misiunea dumneavoastră să rămână aceea de a menţine acest contur. În cazul în care vă declaraţi „vinovată“ de comiterea greşelilor de mai jos, nu disperaţi! Totul se remediază, dacă ţineţi cont de sfaturile experţilor şi dacă aveţi răbdare.

Nu definiţi bine unghiul sprâncenelor

Cu alte cuvinte, sprâncenele dumneavoastră sunt arcuite prea aproape de centrul feţei, ceea ce vă conferă cu siguranţă un aspect de mirare continuă. Cosmeticienii spun că multe femei au tendinţa de a defini arcul sprâncenelor prea aproape de centrul ochiului, motiv pentru care acestea sunt prea groase la rădăcină şi prea subţiri la coadă. Pentru a remedia problema, primul pas este să lăsaţi sprâncenele să crească, apoi, înainte de a începe să vă pensaţi, ţineţi un creion paralel cu partea externă a irisului. Punctul în care creionul atinge sprânceana vă indică locul în care trebuie să o arcuiţi.

Vă pensaţi prea des

Probabil vă gândiţi că este un lucru bun să smulgeţi firele de păr în momentul în care devin vizibile, însă vă înşelaţi. Dacă vă pensaţi prea des, riscaţi să smulgeţi mai mult decât este necesar şi să stricaţi conturul sprâncenei. Este recomandat să vă pensaţi sprâncenele o dată la trei săptămâni. Pentru acelea dintre dumneavoastră obişnuite să smulgă în fiecare zi câte un firicel de păr poate părea de neconceput, însă, după ce scăpaţi de această obsesie, aspectul respectiv nu vă va mai deranja.

Coada sprâncenei nu are lungimea potrivită

Sprâncenele care au cozi prea scurte nu au nici un strop de eleganţă, iar cele ale căror cozi sunt prea lungi şi curbate în jos pot da impresia că ochii au colţurile căzute. Pentru a găsi punctul până la care trebuie să se alungească sprâncenele, pipăiţi-vă arcada şi descoperiţi unde se termină osul: până acolo trebuie să fie coada sprâncenei.

Folosiţi o oglindă cu lupă

Regula pe care trebuie să o urmaţi este aceea că, dacă un fir de păr nu se vede într-o oglindă normală, atunci nu este vizibil nici pentru cei din jur. Oglinda cu lupă nu este cel mai bun instrument pentru verificarea conturului sprâncenei, aşa că există riscul de a pensa prea mult. Folosiţi o oglindă normală şi pensaţi-vă într-un loc cu multă lumină, de preferinţă naturală.
Smulgeţi mai multe fire de păr deodată

Deşi probabil că vă gândiţi că astfel veţi economisi timp, este periculos pentru forma sprâncenei să smulgeţi mai multe fire deodată. Firele trebuie smulse pe rând, altfel riscaţi ca, din grabă, să „creaţi“ găuri inestetice în sprâncene. Pentru a evita astfel de necazuri, pensaţi câte un fir şi numai pe acelea care ştiţi sigur că sunt în plus. Este recomandat să priviţi cu atenţie forma sprâncenei după ce smulgeţi fiecare fir de păr, pentru că astfel veţi putea controla foarte bine „operaţiunea“, fără a pensa prea mult.

Culoarea sprâncenelor este prea închisă

Aşa cum bine ştiţi, sprâncenele trebuie desenate cu ajutorul unui creion dermatograf sau al unui fard special, pentru a le finisa forma şi pentru a le pune în evidenţă. De cele mai multe ori, doamnele şi domnişoarele îşi colorează sprâncenele în aceeaşi nuanţă ca a părului şi astfel se ajunge ca sprâncenele să fie prea închise la culoare şi să nu aibă un aspect natural. Cosmeticienii recomandă folosirea unui creion dermatograf sau a unui fard într-o nuanţă care să fie cu un ton sau două mai deschisă decât culoarea părului.
Înainte de a folosi gel nuanţat pentru a desena sprâncenele, este recomandat să ştergeţi pensula cu un şerveţel de hârtie pentru a îndepărta excesul de fard. De asemenea, nu alegeţi niciodată un creion sidefat pentru a vă desena sprâncenele, pentru că acest produs poate conferi un aspect artificial. Pentru a vă asigura că produsul pe care îl folosiţi pentru desenarea sprâncenelor nu este prea uleios, înainte de a-l aplica, încercaţi-l pe dosul palmei. Dacă linia trasată este uscată, atunci creionul este potrivit, dacă nu, căutaţi altceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS