27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Spermatozoidul-simbol

Ilfracombe este un orăşel din sud-estul Angliei, locuit de aproape 10.000 de oameni, cunoscut în toată lumea pentru rata de natalitate deosebit de crescută. Autorităţile au decis să popularizeze mai mult imaginea oraşului şi pentru asta au ales un logo publicitar, în care apare forma stilizată a unui spermatozoid. De altfel, Ilfracombe este al doilea oraş din lume ca rată a natalităţii. Din păcate, acest record este şi o consecinţă a numărului îngrijorător de sarcini în rândul adolescentelor, astfel că această rată crescută a natalităţii este pentru mulţi un motiv de ruşine. Localnicii trăiesc mai mult din turism, motiv pentru care autorităţile au decis să facă tuturor cunoscut performanţele fertile ale oamenilor de aici. De câteva zile, în tot Regatul Unit apare un panou publicitar, care transmite un fel de mesaj criptat: „Vrei să ai copii? Atunci vino în vacanţă la  Ilfracombe!“. Şi pentru a scoate în evidenţă această caracteristică, în reclamă apare imaginea stilizată a unui spermatozoid, fapt care i-a scos din minţi pe localnicii conservatori. În opinia acestora, campania exploatează un fapt extrem de ruşinos pentru întreaga comunitate. Reprezentanţii Consiliului Popular au anunţat însă că ciudata formă reprezintă „portul, valurile, peştii şi cornetele de îngheţată“.

Arestaţi pentru că nu au lăsat bacşiş

În timp ce la noi bacşişul este facultativ, în funcţie de mulţumirea clientului pentru serviciile oferite, în Statele Unite, lucrurile stau cu totul altfel. Aici, bacşişul este parte integrantă a serviciului oferit, şi, ca atare, nu este facultativ. Au aflat pe propria piele Pope şi John, un cuplu din  Bethlehem, Philadelphia. După ce au luat masa într-un Irish Pub şi au fost trataţi mai mult decât penibil, cei doi au decis să nu mai plătească suma de 16 dolari, care reprezenta bacşişul lăsat chelnerilor. După îndelungi discuţii cu personalul, cei doi soţi s-au pomenit faţă în faţă cu un echipaj de poliţie, care i-a condus la secţie. Pope şi John au părăsit arestul poliţiei doar după ce au achitat cauţiunea. Ei au acţionat deja în judecată conducerea restaurantului, sperând să recupereze măcar cauţiunea plătită.

Eva Mendes a renunţat la călugărie pentru bani

Frumoasa actriţă Eva Mendes a mărturisit că visul ei de a deveni călugăriţă s-a năruit în momentul în care a aflat că această profesie nu este plătită. „ Nu am crescut într-o familie săracă sau foarte săracă, ci de clasă mijlocie. Aveam însă multe facturi de plătit şi mama mea era mereu stresată din cauza banilor. I-am făcut o promisiune: «Mamă, într-o zi o să-ţi cumpăr o casă şi o să-ţi plătesc toate facturile!». Sora mea a intervenit: «Cum o să faci tu toate astea?! Nu ştii că o călugăriţă n-are salariu?!» Singura mea reacţie a fost: «Ceeee?»“, povesteşte Eva.
Între timp, vedeta a devenit una dintre cele mai bine plătite actriţe din lume şi a putut să îşi îndeplinească promisiunea făcută mamei ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS