12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCornish Rex, o pisică exotică

Cornish Rex, o pisică exotică

Cornish Rex este o pisică elegantă, cu blana ondulată, de statură mică spre medie, inteligentă şi foarte afectuoasă, iubind compania oamenilor, dar şi pe cea a altor animale.

Rasa Cornish Rex, numită şi pisica astrahan, este originară din Anglia, dar o formă asemănătoare a fost obţinută şi în Franţa, doar că această variantă are caracteristic capul triunghiular, larg între urechile bine dezvoltate şi relativ înalte. Semnul distinctiv al acestei rase este blana sa, care este scurtă şi cârlionţată sau ondulată, şi absenţa unui strat de blană primar. Fiecare fir de păr este cârlionţat, ceea ce produce un efect dezordonat. Blana unei Rex este pluşată şi plăcută la atingere. Conform site-ului www.zooland.ro, rasa Cornish are o faţă de „vulpiţă“, iar expresia alertă îi indică natura de animal care trăieşte în aer liber şi voioşia. Deşi are o statură longilină, delicată, cu oase fine, corpul este foarte musculos. Picioarele sunt lungi şi drepte, dând impresia de înălţime, iar labele sunt ovale. Coada este lungă, subţire şi ţuguiată spre vârf, dar şi arcuită spre faţă. Capul este de lăţime medie, cu pomeţi înalţi, fruntea curbată şi nasul drept. Urechile sunt mari, late la bază şi rotunjite la vârf. Buclele sunt dese şi formate la întâmplare, mai ales pe spate. Mustăţile şi sprâncenele sunt, de asemenea, ondulate.  Ochii bine dezvoltaţi, deschişi, de formă oblică, au o culoare vie galben-verzuie, în armonie cu corpul animalului. Gâtul este lung şi bine evidenţiat.

Caracter şi temperament

Această pisică afectuoasă şi inteligentă iubeşte atât compania oamenilor, cât şi pe cea a altor pisici. Cerşeşte atenţie şi, dacă nu o primeşte, va continua să o pretindă sub diverse forme. Cornish Rex sunt pisici ideale pentru familii în care este tot timpul cineva acasă, pentru că este foarte posibil să fie nefericite dacă trăiesc într-o casă în care stau singure toată ziua. O altă pisică le poate ţine companie atunci când sunteţi nevoit să o lăsaţi singură acasă; în general, Cornish Rex se înţelege bine cu celelalte rase de pisici, deşi au tendinţa de a le trata ca pe nişte jucării. Cornish Rex sunt foarte prietenoase şi, dacă li se face „cunoştinţă“ cum se cuvine, câinii şi copiii îi pot fi buni prieteni. Pisică gentilă, Cornish Rex este un prieten minunat pentru un copil care o tratează cu respect. Este nevoie de mult efort să înfurii o pisică Cornish Rex, dar să nu vă aşteptaţi să fie aceeaşi pisică blândă o dată ce aţi reuşit. Are un comportament de „câine“, iar vizitatorii dumneavoastră se vor trezi investigaţi cu atenţie de această pisică. Le plac jocurile şi se comportă ca un câine atunci când le sunt aruncate diverse lucruri, aducându-le înapoi, în schimbul unei recompense. Pot fi dresate să poarte lesă sau zgardă. Deşi iubesc oamenii, nu sunt pisici foarte lipicioase, preferând să se joace decât să stea lângă stăpân la televizor. Un mediu stimulant, cu jucării din belşug şi locuri bune pentru căţărat, este foarte apreciat de pisicile Cornish Rex. În ceea ce priveşte zgomotul, nivelul lor este mediu.

Îngrijire

Cornish Rex nu năpârleşte mult, de aceea persoanele alergice la pisici nu vor întâmpina probleme în compania acestei rase. În orice caz, alergiile la pisici nu sunt cauzate de păr, ci de alergenii din piele.
Blana este uşor de îngrijit şi o periere săptămânală cu o perie pentru copii este, de obicei, suficientă. Masatul ferm cu o mână de la cap până la coadă va evidenţia buclele blănii, dar se va bucura şi pisica de el. Dinţii pisicilor Cornish Rex au şi ei nevoie de atenţie, iar multe exemplare ale acestei rase vă vor permite să le spălaţi dinţii dacă sunt obişnuite cu acest lucru de la vârste fragede. Ca oricărei alte pisici, trebuie să-i curăţaţi periodic urechile de ceară.
Blana pisicilor Cornish Rex poate fi de orice culoare, iar ochii trebuie să fie în ton cu blana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS