12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAltă garderobă, altă viaţă

Altă garderobă, altă viaţă

Gata cu întrebările de genul „În ce mă îmbrac azi?“. Doamnele aflate în căutarea unui stil propriu şi unic au de acum cel mai bun manual de modă, care promite că le va schimba garderoba şi chiar viaţa.
De curând, a văzut lumina tiparului o cărticică, pe care mulţi specialişti în domeniu o consideră o adevărată capodoperă de stil şi care este un cadou ideal pentru doamnele pasionate de modă, şi nu numai. Mult lăudata „The little black book of style“ a Ninei Garcia, una dintre cele mai cunoscute  fashion editor, cu ilustraţii ironice semnate Ruben Toledo, atrage prin umorul contagios al autoarei, dar şi prin capitolele împărţite în mici paragrafe, uşor de citit şi de recitit, unul după celălalt. Aşa cum clasica „little black dress“ nu poate lipsi din şifonierul nici unei doamne care se respectă, nici micuţul manual de modă nu trebuie să lipsească din biblioteca reprezentantelor sexului frumos pasionate de arta de a se îmbrăca. „O pereche de blugi şi o cămaşă albă pot să fie cea mai potrivită ţinută din univers. Important este cum le porţi. Această carte vă va schimba viaţa. Credeţi că exagerez? Probabil, recunosc. Însă, cu siguranţă vă va schimba garderoba, care, la rândul său, vă va schimba modul în care vă afişaţi în public, iar asta, în ultimă instanţă, vă va schimba viaţa“, scrie autoarea în prefaţă.

Siguranţa, înainte de toate

Înainte de toate contează încrederea în propria persoană. Deşi acest concept pare oarecum depăşit, el rămâne esenţial.
„O femeie sigură pe ea se iubeşte din cap până în picioare. Sunteţi nişte zeiţe, aşa că trebuie să vă purtaţi ca atare. Îngrijiţi-vă unghiile şi să aveţi părul mereu aranjat, faceţi băi lungi, folosiţi parfumuri de calitate. Cumpăraţi-vă orice lucru vă face să vă simţiţi frumoase. Trebuie să vă răsfăţaţi, pentru că nu o va face nimeni altcineva“, spune autoarea. Şi dacă aţi depăşit plafonul de pe card, tot Nina Garcia vă dă şi soluţia să rezolvaţi acest obstacol. Vorbele ei vor fi muzică pentru urechile dumneavoastră „de risipitoare“ şi un balsam pentru remuşcări. Pentru că moda nu este pur şi simplu modă, cum se încăpăţânează să vă convingă bărbaţii. Atunci când vedeţi un articol vestimentar şi vă doriţi să îl aveţi este ca şi cum v-aţi îndrăgosti la prima vedere. În plus, nu trebuie să fiţi cine ştie ce frumuseţe pentru a fi admirate şi fascinante, cum confirmă unul dintre nenumăratele citate, cu care este „pigmentată“cartea. „Dacă sunteţi sănătoasă, în formă şi bine îmbrăcată, veţi fi şi atrăgătoare“, spune Elsie De Wolfe.

O doamnă cu stil

Autoarea propune zece „porunci“, care trebuie respectate de o adevărată doamnă cu stil. În primul rând, aceasta trebuie să cumpere doar haine care îi plac şi care i se potrivesc. Ea investeşte doar în acele articole care vor fi mereu la modă, transformă shoppingul într-o experienţă senzaţională, ştie cât de importanţi sunt pantofii, cunoaşte puterea accesoriilor, apelează la o croitoreasă bună pentru a-şi modifica hainele, nu este o victimă a modei, ştie că nu este nevoie să investească mult pentru a fi şic, nu îi plac combinaţiile hazardate şi ştie că este imperfectă. Iar pentru a fi o adevărată doamnă cu stil, aceste zece cerinţe nu sunt suficiente. Este necesar să ştiţi să depăşiţi anumite probe. Trebuie să ştiţi cum să aruncaţi articolele de duzină, care nu vi se potrivesc, şi să alegeţi unul singur, dar care va face senzaţie, sau să rezistanţi la sirenele „reducerilor“ de sezon. La urma urmei, este inutil să economisiţi câteva sute de mii de lei, dacă veţi cumpăra ceva ce nu aveţi de gând să purtaţi. În plus, trebuie să evitaţi excesele, cum ar fi combinarea unei fuste scurte cu un pantof cu toc foarte înalt, tipică mai degrabă unei dame de companie. Trebuie să ştiţi pe „cine“ puteţi conta cu adevărat la nevoie: accesoriile nu vă vor trăda niciodată, indiferent câte kilograme veţi pune la un moment dat pe dumneavoastră. La fel ca într-o căsătorie trainică, ele vor rămâne lângă dumneavoastră, indiferent de cât sunteţi de slabe sau de dolofane. Garcia le atrage atenţia doamnelor să urmărească o serie de filme fundamentale, pentru a se inspira: „Să prinzi un hoţ“, cu Grace Kelly, „Pulp Fiction“, cu Uma Thurman, sau „Belle de jour“, cu Catherine Deneuve. La urma urmei, toate aceste probe merită depăşite. Pentru că, „înarmate“ cu o rochiţă neagră, o cămaşă albă, un cardigan din caşmir, un jeans care se potriveşte, o geantă frumoasă şi un diamant, chiar dacă e fals, femeile pot cuceri lumea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS