17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Tort fulg de nea

Ingrediente:
Cremă: 750 ml frişcă lichidă, 700-750 g ciocolată albă,
1 pliculeţ întăritor de frişcă, esenţă de migdale sau lichior de cocos.
Blat 1: 3 ouă, 100 g zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 100 g zahăr, 200 g făină, 1 praf de copt.
Blat 2: 5 albuşuri, 150 g zahăr, 150 g fulgi de cocos, 2 linguri făină, 1/2 pacheţel praf de copt, câteva picături esenţă de migdale.
Mod de preparare a cremei:
Smântâna se pune pe foc până ce dă să fiarbă, se adaugă ciocolata şi se amestecă încontinuu până când se topeşte. Se adaugă esenţa de migdale sau lichiorul şi se ţine la rece peste noapte. Înainte de a se pune între blaturi, se mixează bine.
Mod de preparare blat 1:
Gălbenuşurile se freacă bine cu 100 g zahăr, iar apoi se pun laptele şi uleiul. Albuşurile se bat spumă cu  100 g zahăr, apoi se amestecă cu gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Se pune în tava de tort căptuşită cu hârtie de copt şi se coace 20-25 de minute.
Mod de preparare blat 2:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se adaugă fulgii de cocos, făina amestecată cu praful de copt şi esenţa de migdale. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pergament şi se coace la 180 de grade.
Blatul 1 se unge cu jumătate din cremă. Se pune deasupra cel de-al doilea blat şi apoi din nou cremă. Se introduce în frigider.
Menţiuni: Pentru a da o notă de culoare, în unul dintre blaturi se poate înlocui o parte din făină cu praf de cacao.
Timp de preparare: 3 ore
Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII