13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCizmele de ploaie - noul mit autumnal

Cizmele de ploaie – noul mit autumnal

Cizmele de ploaie sunt, din câte se pare, cea mai „proaspătă“ fiţă a doamnelor şi domnişoarelor împătimite de modă.

Prima lor admiratoare faimoasă a fost, cu siguranţă, o romantică doamnă britanică, pe numele său Camilla Parker-Bowles, pe vremea când nu se căsătorise cu prinţul Charles. O serie de imagini cu ea prin bălţile de la Gloucestershire, încălţată cu cizme de cauciuc verzi, similare celor de pescar, par să fi influenţat într-un fel sau altul tinerii din anii ’90. A fost apoi rândul lui Kate Moss, capabilă să radieze sex-appeal chiar şi în cea mai neatrăgătoare ţinută. Surprins de o furtună în timpul festivalului rock din Glastonbury, în iunie 2008, topmodelul a apărut într-o pereche de pantaloni scurţi verzi şi cizme de cauciuc asortate. După un an de la acest eveniment „memorabil“, moda cizmelor de ploaie pare să fi cucerit Bătrânul Continent, şi nu numai. Toamna a adus cu sine un nou protagonist: cizmele Wellington, pe scurt Wellies sau, pe înţelesul tuturor, clasicele cizme de ploaie. Inedit este faptul că toată lumea le face, de la Prada la fabricanţii de cauciuc, de la Givenchy, la micii producători din Chinatown, de la Pirelli şi până la marile magazine. În plus, avem de unde alege. Creatorii ne oferă cizme pentru toate gusturile, negre, cu carouri, cu cerculeţe, de arlechin… Cel mai „gingaş“ model este roz şi decorat cu Hello Kitty, cel mai minimalist, de la Prada, un fel de cizme înalte, până la coapse, care se prind în mod senzual de un fel de portjartier. Bineînţeles, este nevoie de o siluetă perfectă şi de o sumă consistentă de bani. Însă, tinerele „puse pe şotii“, care vor să atragă atenţia fără a-şi da peste cap bugetul, pot să meargă în magazinele cu articole sportive şi să îşi aleagă o pereche de cizme de pescar, pentru un preţ mult mai bun.

Pentru toate gusturile

Cizmele de ploaie se poartă şi cu fustă, şi cu pantaloni. Doamnele mai curajoase pot să adopte stilul Kate Moss şi să le combine cu o pereche de pantaloni scurţi, în funcţie de gusturi. Dacă avem de-a face cu o iubitoare a genului punk rock, aceasta va opta pentru negru, dacă este vorba despre o nostalgică a anilor ’80, va prefera cizmele colorate, dacă a văzut prea multe filme ale lui James Ivory sau a citit prea multe cărţi de Agatha Christie, nu va renunţa la cizmele bej, cu imprimeu scoţian. Doamnele familiste, mereu atente la nevoile celor apropiaţi, vor descoperi că nimic nu este mai util şi mai plăcut ochiului decât o colecţie de Wellies de mărimi şi culori diferite, în faţa uşii. Reprezentantele sexului frumos dependente de wellies, care sunt ceva mai tradiţionaliste, vor visa cu siguranţă la bărăganuri şi poieni, la sunete de cimpoi şi dealuri acoperite de ceaţă, chiar dacă cizmele le vor fi utile cel mult ca să ajungă la autobuz sau la taxi. Întâi de toate, acest accesoriu autumnal le va ajuta să iasă binedispuse din casă chiar şi în zilele care, din punct de vedere meteorologic, nu sunt chiar cele mai frumoase din an. Pentru că, la origini, cizmele de cauciuc sunt un simbol al toamnei reci şi urâte.

Vedete în tendinţe

Şi pentru că, atunci când vine vorba de modă, este imperios necesar să dăm câteva exemple de actriţe şi cântăreţe care s-au aliniat noilor tendinţe, adeptele cizmelor de ploaie vor fi încântate să afle că pasiunea lor este împărtăşită, printre altele, de Kate Moss, Kelly Osbourne sau de Emmanuelle Seigner, soţia lui Roman Polanski. Cameron Diaz, care până în urmă cu câteva luni era fidelă deja clasicelor cizme Ugg, a renunţat la vechile obiceiuri şi, mai nou, a ales şi ea cizmele de cauciuc. Deocamdată, nici o doamnă nu a îndrăznit să combine aceste cizme cu o rochie de seară, dar nu e timpul pierdut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS