22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBudincă de lămâie

Budincă de lămâie

Ingrediente (pentru 6 porţii): 300 ml lapte, 150 ml de frişcă, coaja rasă de la o lămâie, 4 ouă întregi şi un gălbenuş de ou, 175 de grame de zahăr pudră, 140 grame de pesmet, 1 cană de amestec de ou, unt şi zeamă de lămâie.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 160°C. Puneţi laptele, frişca şi coaja de lămâie într-o cratiţă, la foc mediu. Aduceţi amestecul la punctul de fierbere. Între timp, bateţi gălbenuşurile cu 100 grame de zahăr până ce acesta se topeşte complet. Turnaţi cu atenţie laptele fiert în amestecul de gălbenuşuri, apoi încorporaţi pesmetul. Împărţiţi compoziţia în şase şi turnaţi-o în vase de 200 ml. Daţi-le la cuptor timp de 30 de minute. Creşteţi temperatura cuptorului la 170°C. Bateţi spumă albuşurile de ou, adăugând treptat restul de zahăr. Întindeţi amestecul de lămâie peste fiecare porţie de budincă, apoi turnaţi spuma formată din albuşuri. Daţi totul la cuptor timp de 5-8 minute sau până când spuma de ou devine aurie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS