13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn machiaj perfect pentru întreaga zi

Un machiaj perfect pentru întreaga zi

În fiecare dimineaţă, reuşiţi să vă faceţi timp câteva minute pentru a vă machia, însă în timpul zilei nu prea mai aveţi când să retuşaţi machiajul, care poate să fie „deranjat“ de poluare, de căldură sau de ploaie. Iată câteva sfaturi practice pentru a vă asigura că machiajul dumneavoastră va rămâne impecabil pe durata întregii zile.
Primul lucru pe care trebuie să îl ştiţi este că un machiaj bun şi durabil trebuie aplicat pe un ten foarte bine hidratat. Prin urmare, acordaţi o atenţie specială aplicării unei creme hidratante de zi potrivite pielii dumneavoastră, după ce, cu o seară înainte, aţi folosit o cremă de noapte mai grasă. După ce v-aţi hidratat faţa, aşteptaţi câteva minute, pentru a-i acorda răgazul să se usuce, căci machiajul trebuie efectuat după ce crema a intrat complet în piele. Dacă timpul vă presează dimineaţa şi nu puteţi aştepta să se usuce crema, atunci ştergeţi excesul cu ajutorul unui şerveţel de hârtie, insistând pe frunte, nas şi bărbie.
Următorul pas este aplicarea fondului de ten pe întreaga faţă. În ceea ce priveşte acest produs de înfrumuseţare, optaţi pentru o formulă compactă, a cărei putere de acoperire durează mai mult.
Dacă aveţi tenul uscat, alegeţi totuşi o formulă fluidă şi găsiţi timp pe parcursul zilei să vă retuşaţi machiajul, folosind de această dată un fond de ten compact.
Este foarte important să nu neglijaţi aceste zone. Crema hidratantă trebuie aplicată cu generozitate pe buze, pentru a evita crăparea şi descuamarea acestora. Folosiţi un şerveţel de hârtie pentru a şterge excesul de cremă şi întindeţi fondul de ten şi pe buze, şi pe pleoape. Astfel, rujul şi fardul vor avea o aderenţă mai mare, iar machiajul va dura mai mult.
Următorul pas este aplicarea pudrei, care are capacitatea de a fixa machiajul. Pudra trebuie aplicată pe faţă, dar şi pe buze, după ce le-aţi colorat cu primul strat de ruj. După această operaţiune, ştergeţi excesul de pudră de pe buze cu ajutorul pensulei, apoi aplicaţi al doilea strat de ruj.
La final, pulverizaţi apă termală pe faţă, de la o distanţă de aproximativ 30 de centimetri. Poate nu vă vine să credeţi, însă apa termală are proprietatea de a fixa foarte bine machiajul. Dacă pulverizarea nu se face perfect şi vă rămân picături de apă, acestea pot fi şterse foarte uşor cu un şerveţel de hârtie, fără a exista riscul să vă stricaţi restul machiajului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS