20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReguli de aur privind vopsitul părului acasă

Reguli de aur privind vopsitul părului acasă

Vopsitul părului acasă este o operaţiune mai puţin costisitoare, însă destul de dificil de realizat, dacă nu sunt luate în calcul câteva reguli esenţiale.

Există câteva reguli de care trebuie să ţineţi cont atunci când hotărâţi să renunţaţi la serviciile unui hair-stylist şi să vă lăsaţi pe mâna unei prietene. Înainte de toate, trebuie să ştiţi că vopseaua nu se aplică niciodată pe părul proaspăt spălat. Trebuie întâi să vă vopsiţi.
Dacă hotărâţi să vă alegeţi singură culoarea fără a apela la serviciile specialiştilor, aceasta nu trebuie să aibă mai mult de trei nuanţe diferenţă faţă de culoarea naturală a părului dumneavoastră.
Deosebit de importantă este şi testarea noii culori, pe care trebuie să o aplicaţi pe o şuviţă de la spate, care să nu fie foarte vizibilă. Dacă sunteţi mulţumită de nuanţa aleasă, puteţi merge mai departe.

Bine de ştiut

Dotate cu recipientul de vopsit şi cu pensula achiziţionată special, puteţi trece la operaţiunea de vopsire. Aveţi însă grijă: dacă vă vopsiţi cu o culoare mai închisă, începeţi din faţă, căci acolo sunt şuviţe mai decolorate. Dacă, în schimb, aţi optat pentru o culoare mai deschisă, începeţi de la spate.
De asemenea, încercaţi să vă vopsiţi la lumină naturală, căci oricât de bun ar fi becul din baie, lumina zilei vă poate ajuta să obţineţi un rezultat mai bun.
Dacă vă vopsiţi singură sau vă ajută o prietenă, este bine să evitaţi cât mai mult pielea de pe frunte şi de pe urechi. Cel mai indicat lucru este să aplicaţi  o cremă puternic hidratantă pe conturul feţei, la rădăcina părului, pe pavilionul şi pielea din spatele urechii pentru a evita să vă pătaţi din cauza pigmenţilor puternici din vopsea.
Dacă, totuşi, se întâmplă ca un strop de vopsea să ajungă într-un loc nedorit, puteţi încerca să o îndepărtaţi cu o dischetă demachiantă înmuiată în zeamă de lămâie.
Odată operaţiunea de vopsire încheiată, nu uitaţi să folosiţi la spălare balsamul pe care îl conţine cutia de vopsea. De asemenea, la o săptămână după vopsirea părului, pentru trăinicia nuanţei utilizaţi un tratament de hidratare.
Dacă sunteţi tentate să vă vopsiţi şi sprâncenele în nuanţa părului, încercaţi să vă înfrânaţi această dorinţă. Motivul este cât se poate de simplu: sprâncenele sunt situate foarte aproape de ochi, iar în timpul utilizării produsul poate curge şi irita mucoasa. Totuşi, dacă vreţi să vă decoloraţi sprâncenele fără riscul unei iritaţii majore, cereţi sfatul unui specialist.

O informare corectă

Imediat ce v-aţi ales atât nuanţa preferată, urmaţi cuvânt cu cuvânt instrucţiunile de utilizare de pe ambalajul produsului. Nu vă gândiţi să micşoraţi, dar nici să creşteţi cantităţile produselor, pentru a nu risca să obţineţi un rezultat nu numai diferit de cel dorit, ci dezastruos (fire de păr nevopsite, pe suprafeţe mari).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS