10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTocaniţă cu dovleac

Tocaniţă cu dovleac

Ingrediente: 500 g pulpă de porc, o bucăţică de dovleac auriu şi dulce, o ceapă albă, o ceapă roşie, 4-5 morcovi, 1 fir de praz, 600-700 g varză de Bruxelles, 500 ml de supă de legume, 3 cartofi, 250 g orez alb, 1 ardei gras roşu, 1 ardei gras verde, ţelină, 2-3 gogonele pârguite, cimbrişor, curry, 4-5 linguri ulei de măsline, sare, piper, ardei iute (facultativ).
Mod de preparare:
Se taie dovleacul felii, se curăţă de coajă şi se taie în cuburi de 2 cm. Toate legumele vor fi tocate de aceeaşi dimensiune, cu excepţia morcovilor, care vor fi tăiaţi pe lungime. Se pun ceapa albă, cea roşie, prazul şi morcovul la înăbuşit în ulei de măsline. Se adaugă sare şi piper. Se pun verzişoarele de Bruxelles să se înmoaie şi ele puţin, apoi se adaugă ardeiul, ţelina şi gogonelele. La sfârşit se pun cartofii. În altă tigaie se pune la prăjit carnea spălată şi tăiată cubuleţe. Se adaugă supa şi orezul spălat. Când este gata, se dă deoparte. Într-un vas termorezistent se pun toate ingredientele, inclusiv dovleacul, restul de ulei şi condimentele. Se acoperă vasul cu capac şi se dă la cuptor încălzit la foc mediu spre mic, lăsându-se aproximativ circa o oră.
Menţiuni: În loc de carne de porc se poate folosi piept de pui, iar dacă doriţi puteţi să o preparaţi fără carne, şi atunci va fi o tocană de post.
Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU