Acasă Magazin Tort Select

Tort Select

Ingrediente:
Pentru blat:
10 ouă, 200 grame zahăr tos, 2 pliculeţe de zahăr vanilinat, 5 linguri de pesmet alb fin, 5 linguri de făină, 5 linguri de cacao, 5 linguri de miere, 1 pliculeţ şi jumătate de praf de copt, un praf de sare, 50 ml lapte, 270 ml ulei.
Pentru cremă: 700 ml frişcă lichidă, 1 pliculeţ de gelatină, 3 linguri de lapte, 2 linguri de miere, 1 fiolă de esenţă de vanilie.
Pentru glazura din interior: 240 g ciocolată cu lapte, 140 g de margarină, 2 linguri de apă, 4 linguri de ulei.
Pentru glazura de deasupra tortului: 220 g de ciocolată cu lapte, 100 g de unt, 3 linguri de ulei, 1 lingură de apă, 1 lingură zahăr pudră, ciocolată pentru răzuit deasupra prăjiturii.
Mod de preparare:
Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilinat, făina şi praful de copt. Se adaugă cacao până se încorporează complet.
Se pun apoi pesmetul, laptele, uleiul şi mierea. Albuşurile se bat bine ca pentru bezea şi în ele se adaugă compoziţia de gălbenuşuri. Se tapetează forma pentru tort cu hârtie de copt şi se bagă blatul la cuptor pentru 25-30 de minute. Se încearcă dacă este copt şi se scoate să se răcească, fără să-l luăm din hârtia de copt.
Cele două glazuri se fac în acelaşi mod. Ciocolata ruptă în bucăţi mici se pune pe foc pe baie de aburi să se topească şi se adaugă şi restul de ingrediente, până se topesc toate şi se obţine o compoziţie omogenă. Se lasă la răcit.
Pentru prepararea cremei, începem prin a dizolva un plic de gelatină într-un pahar cu 200 ml apă. Se bate frişca, iar în ea se încorporează mierea, laptele, esenţa de vanilie, gelatina dizolvată. Crema obţinută astfel o punem în frigider până la asamblarea tortului.
Blatul se taie în două, se întinde o parte din crema de frişcă pe toată suprafaţa blatului, netezind foarte bine, deasupra cremei întindem glazura de interior, după care dăm prăjitura la congelator pentru 5-10 minute, doar cât să se întărească glazura bine.
Se pun apoi încă o parte din crema de frişcă şi următorul blat, cu hârtia de copt în sus şi apăsăm uşor cu mâna pe suprafaţa hârtiei de copt, atât cât să adere blatul cu stratul de cremă de frişcă, după care îndepărtăm hârtia de copt.
Turnăm glazura peste tot tortul, netezim bine cu un cuţit şi dăm din nou tortul la congelator pentru 5-10 minute, cât să se întărească glazura.
Deasupra putem răzui ciocolată.
Dificultate: mare
Timp de preparare: 2 ore
Menţiuni: se poate orna cu frişcă şi cu fructe confiate.

Exit mobile version