7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHainele vechi, o afacere pe timp de criză

Hainele vechi, o afacere pe timp de criză

Un magazin de articole vestimentare din Italia oferă reduceri consistente clienţilor care sunt de acord să dea la schimb hainele vechi.

Având în vedere perioada de criză pe care o traversăm, uneori, să arunci un articol vestimentar vechi costă mai mult decât să cumperi unul nou. Orice modă este trecătoare. Paltoane, pulovere şi fuste, chiar dacă demodate şi care nu ni se mai potrivesc, continuă să „ne populeze“ şifonierele. Mulţi spun că nu renunţă la hainele vechi, pentru că nu se ştie când vor fi din nou utile, iar trecerea anilor le va transforma în articole de tip „vintage“.
Alţii spun că vor folosi hainele vechi atunci când trebuie să muncească prin casă sau prin grădină. Optimiştii speră ca, la un moment dat, după un pic de dietă şi de sală, să intre din nou în blugii din tinereţe. Şi uite aşa, an după an, zeci de jachete, pulovere şi fuste se adună una peste altele, prăfuindu-se prin şifonier. Pentru a oferi o soluţie la această veşnică dilemă de a ţine sau de a arunca o haină veche, lanţul de magazine „Stop Moda“ a lansat o iniţiativă cu totul inedită. Până la sfârşitul acestui an, clientele pot beneficia de reduceri dacă sunt de acord să renunţe la articolele vestimentare vechi.

Ofertă inedită

În cazul în care doamnele găsesc prin şifonier o cămaşă ponosită pe care nu vor să o mai poarte, nu trebuie decât să se ducă în magazin, unde angajaţii vor estima valoarea respectivului articol vestimentar şi îi vor oferi un bon, cu care vor putea cumpăra o nouă cămaşă. Acelaşi lucru este valabil pentru pantaloni sau tricouri. În cazul în care clientul nu vine „dotat“ cu haina respectivă nu e nici o problemă. El va putea să aducă articolul ulterior. „Ideea acestei iniţiative este de a valoriza ceea ce nu ne foloseşte în casă şi de a goli dulapurile de hainele de prisos. Noi nu oferim doar nişte reduceri, ci propunem o versiune concretă şi actuală a ceea ce înseamnă simţul de a economisi pe care îl întâlnim la tot mai mulţi consumatori“, a comentat Giuseppe Bertolot­t. În doar o lună, iniţiativa lanţului italian de magazine s-a bucurat de un succes uriaş, tot mai multe doamne luând cu asalt punctele de vânzare din Castagnole şi Caona­da pentru a profita de această ofertă inedită.

Povestea merge mai departe

Proiectul nu se opreşte aici. Urmează a doua fază, în care hainele colectate sunt selectate atent. „Vom repune în circulaţie ceea ce ne oferă consumatorii. Hainele în stare bună vor fi donate în scopuri caritabile, prin intermediul asociaţiilor de voluntariat, iar restul sunt triate“, explică Bertolotti. Nasturii, cataramele, aplicaţiile, lâna şi bumbacul pot redeveni utile sub altă formă, astfel că „Stop Moda“ a apelat la serviciile unei companii locale pentru a recupera materialele ce mai pot fi salvate. În acest fel, clienţii sunt de două ori avantajaţi: pe lângă faptul că îşi pot cumpăra haine la preţ redus, mai fac loc în şifonier.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII