21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOrez cu ciuperci sălbatice

Orez cu ciuperci sălbatice

Ingrediente: 8 linguri de unt, 4 cepe mari, 500 g de ciuperci, 3 linguri de cimbru, 5 ceşti de supă de pui, 3 linguri de salvie proaspătă tocată, 250 g orez sălbatic, 250 g orez alb cu bob lung, 200 g pere uscate, 1 cană de pătrunjel, sare şi piper.
Mod de preparare: Într-o cratiţă mare topiţi 4 linguri de unt. Adăugaţi ceapa şi căliţi-o până când se înmoaie şi se caramelizează. Mutaţi ceapa într-un castron mare. Topiţi şi restul de unt. Adăugaţi ciupercile şi o lingură de cimbru şi lăsaţi-le la călit până când se prăjesc, apoi adăugaţi-le peste ceapa din castron. Condimentaţi cu sare şi piper. Separat, puneţi la fiert supa de pui împreună cu o lingură de cimbru şi 2 linguri de salvie. După ce supa a ajuns la punctul de fierbere, încorporaţi orezul. Daţi focul mic, acoperiţi cratiţa şi lăsaţi totul pe foc timp de 30 de minute. Încorporaţi apoi orezul cu bob lung. Acoperiţi din nou şi fierbeţi până când orezul s-a înmuiat şi aproape tot lichidul s-a evaporat. Adăugaţi ceapa caramelizată şi ciupercile, restul de cimbru şi de salvie. Încorporaţi şi perele uscate. Lăsaţi totul la fiert timp de 5 minute, amestecând continuu. Ungeţi o tavă cu unt şi transferaţi preparatul în tavă. Acoperiţi cu folie de plastic, unsă în prealabil cu unt. Daţi totul la cuptor timp de 40 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS